Delen

Aanpassingspremies aangepast wonen

Liefst van al willen mensen zo lang mogelijk thuis verblijven. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld als je moeilijker te been wordt. Of omwille van een handicap. Weet dan dat aanpassingen in de woning wonderen kunnen doen.

Advies

Hoe pas ik mijn woning best aan? Welke aanpassingswerken zijn mogelijk? Hoeveel kost dat? Voor advies kan je vaak terecht bij je ziekenfonds of een erkende dienst gezinszorg. Of je klopt aan bij de provinciale dienst toegankelijkheid. De provincie komt tussen in de kosten.

Premies

Je wordt een dagje ouder. Maar je wil graag zo lang mogelijk in je vertrouwde thuisomgeving blijven wonen. Hoe doe je dat en hoe betaal je dit?

Er zijn twee mogelijke premies indien je je woning aanpast. Als je voor je woningaanpassing beroep doet op advies krijg je nog een aparte tegemoetkoming van de provincie.

Vlaamse aanpassingspremie

Ook de Vlaamse overheid voorziet voor 65+'ers een premie. Met name als de woning aanpast wordt aan de oude dag.

Advies toegankelijkheid

Laat je bijstaan door een deskundige om je woning aan te passen aan je fysieke gesteldheid. De provincie komt tussen in de advieskosten.

Aangepaste woningen voor ouderen en mensen met een handicap

Soms zijn aanpassingen aan de woning onvoldoende.

Dan zijn er voor ouderen aangepaste ouderenwoningen beschikbaar: een ouderenwoning of serviceflat. En ook voor mensen met een handicap worden alternatieve woonvormen aangeboden.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Vlaamse aanpassingspremie

Advies toegankelijkheid