Delen

Ambtshalve schrapping uit het bevolkingsregister

In België is het erg belangrijk dat je ingeschreven bent in de gemeente waar je je hoofdverblijfplaats hebt. Als je inschrijving in orde is, kan je van alle sociale voorzieningen genieten en je burgerrechten uitoefenen.

Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je dit aangeven in het gemeentehuis van je nieuwe woonplaats. Dit moet gebeuren binnen de acht werkdagen na je intrek in je nieuwe verblijfplaats. Verhuis je binnen Lier, dan doe je dit, eveneens binnen de acht werkdagen, in het stadskantoor.

Als je een verblijf voor een langere periode in een andere gemeente of het buitenland plant, is het aangewezen dat je de stad hiervan verwittigt. Doe je dit niet en stellen we tijdens je afwezigheid vast dat je niet meer op je hoofdverblijfplaats verblijft, dan kan je ambtshalve uit het bevolkingsregister afgevoerd worden. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor je sociale en politieke rechten.

Ben je ambtshalve geschrapt?

Bied je dan zo snel mogelijk aan in het stadskantoor of het gemeentehuis van Koningshooikt om je inschrijving terug in orde te brengen.

Heb je, na een langdurig verblijf in het buitenland, terug je hoofdverblijfplaats in Lier, meld dit dan ook.

Uitgelicht

Burgerzaken

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300

lees verder

Verhuis naar het buitenland (model 8)