Delen

Ma 11 december: Verkeer ernstig verstoord door overvloedige sneeuwval!

Sneeuw = sleeën, sneeuwballengevechten en sneeuwmannen maken, maar sneeuw is jammer genoeg ook gladde wegen en verkeerschaos. 

Maandag 11 december in cijfers:

  • Meer dan 20 ton zout gestrooid (tot 16.30 uur)
  • 3 vrachtwagens en 2 fietspadstrooiers strooiden 2 maal de prioritaire wegen en fietspaden
  • 18 collega’s werden hiervoor ingezet en ook enkele externe instanties namen een aantal fietspaden voor hun rekening
  • 2 vrachtwagens en 4 auto’s werden door onze diensten losgetrokken

De stad strooide uitzonderlijk ook de gewestwegen Aarschotsesteenweg, Berlaarsesteenweg (gedeelte buiten de ring, binnen de Ring strooien we sowieso), Lispersteenweg, Kesselsesteenweg en de Ring. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer gaf logischerwijze prioriteit aan de snelwegen en kon extra hulp dus wel gebruiken.

Vanavond 21 uur zal er terug gestrooid worden, maar de boodschap blijft dezelfde: wees voorzichtig en ga enkel de baan op als het niet anders kan!

Meer info over het strooiplan kan je hier terugvinden.

 

UPDATE 16 uur: Zowel de Pallietertunnel als de tunnel aan de Antwerpsesteenweg zijn terug open.

UPDATE 13 uur: Op de brug van de Kesselsesteenweg rijdt het verkeer opnieuw langzaam. De stadsdiensten zijn volop bezig om de vrachtwagens die er zich vastreden los te trekken.

UPDATE 12 uur: De Pallietertunnel is in beide richtingen afgesloten. Verkeer op de Ring moet bovengronds blijven. Ook de tunnel van de Antwerpsesteenweg is afgesloten voor verkeer. Alle bruggen in de stad zijn moeilijk op te rijden. Wie de baan op moet, mijdt best de bruggen ter hoogte van de Kesselsesteenweg en Aarschotsesteenweg. En als je niet dringend met de wagen weg moet, blijf dan gewoon lekker warm binnen.

Opgelet! Door de overvloedige sneeuwval is het verkeer ernstig verstoord. We blijven strooien, maar raden af de baan op te gaan voor niet-dringende verplaatsingen!

Momenteel zijn er problemen in de Pallietertunnel, de tunnel van de Antwerpsesteenweg, (de brug van) Aarschotsesteenweg, Kesselsesteenweg, ... en op een heleboel andere plaatsen.

Uitgelicht