Delen

Zaterdagse markt

Opgelet! Omwille van de coronamaatregelen vindt de zaterdagmarkt momenteel plaats aan het Renaat Veremansplein. 

 

Elke zaterdag kan je tussen 8 en 12.30 uur terecht op de zaterdagse markt.

De zaterdagse markt vind je pal in het centrum van Lier. Je vindt de kramen op de Grote Markt, Eikelstraat en Zimmerplein.

Om het de marktbezoekers, marktkramers en omliggende handelszaken zo aangenaam mogelijk te maken, wordt de Grote Markt volledig verkeersvrij gemaakt tijdens de zaterdagmarkt. Dat betekent dat de lijnbussen een omleiding volgen en niet langs de Grote Markt passeren. Ook verkeer vanuit Florent Van Cauwenberghstraat richting Lisperstraat is niet toegelaten.

Kom je met de bus?

Check dan even de website van de Lijn: http://www.delijn.be/.

Fiets

Kom je met de fiets naar de markt? In de omgeving van de Grote Markt zijn er maar liefst 8 fietsenstallingen met in het totaal plaats voor 180 fietsen. In de Brouwerijstraat kunnen er ook nog een 50-tal fietsen gestald worden. Tijdens de zaterdagmarkt doen de gemeenschapswachten langs alle fietsenrekken in de buurt van de Grote Markt een toezichtsronde.

Auto

De Grote Markt is volledig verkeersvrij tussen 4 en 14 uur (tot 15 uur voor de bussen). De straten die uitgeven op de Grote Markt worden opengesteld voor plaatselijk verkeer in twee richtingen, doodlopend aan de Grote Markt.

De ondergrondse parkeergarage in de Florent Van Cauwenberghstraat blijft tijdens de zaterdagmarkt dus bereikbaar.

Parking KTA (in de Predikherenlaan, via Sint-Gummarusstraat of Vismarkt-Mosdijk) telt 125 plaatsen en bevindt zich op nauwelijks 6 minuutjes stappen van de Grote Markt. Ook de andere parkings in de stad bevinden zich op wandelafstand van de marktkramen. Meer info over parkeren.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder