Delen

Procedure verkoop via Covast

De overheid kan beslissen een onroerend goed te koop aan te bieden via biedingen die dienen binnen te komen bij Covast, een instantie die overheden begeleidt bij hun vastgoedtransacties. Covast heeft een netwerk van vele vastgoedmakelaars die de aangeboden panden/gronden mee kunnen aanbieden aan hun clienteel. Meer info: www.covast.be.

Covast biedt een online biedingsplatform aan. Op dit online platform is het mogelijk (openbaar) te bieden op het te koop gestelde onroerend goed. 

De instelprijs en de biedingsperiode worden bekendgemaakt op www.covast.be. Biedingen gebeuren elektronisch en zijn zichtbaar voor iedereen. Een hoger bod uitbrengen blijft mogelijk tot de uiterste biedingsdatum.

Op deze uiterste biedingsdatum wordt deze openbare biedingsronde afgesloten. De hoogste bieder is onmiddellijk gekend.

Afhankelijk van de hoogte van het bod en van het aantal geïnteresseerde bieders, beslist het bestuur of er al dan niet een nieuwe biedingsronde wordt ingezet.  Deze nieuwe biedingsronde is een geheime biedingsronde.  De bieders worden gevraagd hun hoogste bod binnen te brengen bij een gerechtsdeurwaarder onder gesloten omslag tegen een bepaalde datum.

Na ontvangst van het proces-verbaal opgemaakt door de gerechtsdeurwaarder, waarin de identiteit van de bieders en de hoogte van de biedingen zijn opgenomen, wijst de bevoegde instantie (OCMW-raad en/of college van burgemeester en schepenen, gemeenteraad) toe aan de hoogste bieder.

Voor bezichtigingen van het onroerend goed en inlichtingen omtrent de verkoop en het onroerend goed kan je bij Covast terecht. Uiteraard kan je ook altijd met vragen terecht bij het team vastgoedbeheer.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder