Zaterdag 24 maart: verkeersmaatregelen 'De Passie' op de Grote Markt

Bezoekadres:
Grote Markt en omgeving , 2500 Lier
Website:
http://www.depassie.be
Google maps Zaterdag 24 maart: verkeersmaatregelen 'De Passie' op de Grote Markt

Op zaterdag 24 maart kan je op de Grote Markt in Lier naar De Passie komen kijken, start om 20 uur (einde voorzien om 21.30 uur). Dit openluchtspektakel brengt het wereldberoemde Passieverhaal van Christus in openlucht met hedendaagse Nederlandstalige nummers. Meer info over dit evenement op www.depassie.be.

Passiewandelingen

Sluit je aan bij de Passiewandelingen (om 10, 11, 12, 14, 15 en 16 uur). Start aan het stadhuis. Gratis kaartjes op te halen bij Visit Lier.

Of zoek je het liever wat in hogere sferen? Dan kan je inschrijven voor de torenbeklimmingen van 11, 13 en 15 uur via info@visitlier.be.

Visit Lier zal UITZONDERLIJK en doorlopend open zijn op zaterdag 24 maart van 9 tot 16 uur.

Zaterdagmarkt verhuist naar Renaat Veremansplein op zaterdag 24 maart

Voor de organisatie van De Passie op de Grote Markt verplaatst de zaterdagmarkt. De marktkramen vind je op zaterdag 24 maart op een stuk van het Renaat Veremansplein, in de Rederijkerslei, in een deel van de Kruisbogenhofstraat en een deel van de Anton Bergmannlaan. Renaat Veremansplein en omgeving is hierdoor afgesloten voor verkeer van 4 tot 15 uur.

Verkeersmaatregelen

De Grote Markt wordt afgesloten voor verkeer vanaf vrijdag 23 maart 19 uur tot zaterdag 24 maart 24 uur.

Op zaterdag van 16.30 uur tot einde evenement zijn ook voetgangers slechts beperkt toegelaten op de Grote Markt. Er wordt gewerkt met het principe ‘Way-in’ en ‘Way-out’. Dit betekent dat je als voetganger enkel via bepaalde straten toegang krijgt tot de Grote Markt en via andere straten de Grote Markt moet verlaten, zie onder. Er zal extra politiecontrole zijn waardoor er wachtrijen kunnen ontstaan. De toegang tot de Grote Markt blijft wel gratis.

Toegangspunten tot de Grote Markt via (instroom):

 • Florent Van Cauwenberghstraat ter hoogte van nummer 9
 • Lisperstraat ter hoogte van de Kammenstraat (kruispunt blijft open!)
 • Grote Markt ter hoogte van nummer 3 (nabij Vismarkt)

Verlaten van de Grote Markt via volgende punten (uitstroom):

 • Ter hoogte van kruispunt Antwerpsestraat met Kolveniersvest (kruispunt blijft open!)
 • Koning Albertstraat ter hoogte van Vlietje (kruispunt blijft open!)
 • Eikelstraat ter hoogte van Lantaarnstraat (kruispunt blijft open!)                                                 

Opgelet: De Brouwerijstraat zal aan de Grote Markt volledig afgesloten worden. Voetgangers zullen dus geen doorgang hebben.

Ook in volgende straten zijn verkeersmaatregelen nodig:

 • Op zaterdag 24 maart is parking Gasthuisvest en Arthur Vanderpoorten afgesloten voor verkeer. Er geldt een parkeerverbod vanaf 6 uur. Deze ruimte wordt ingericht als busparking voor de bezoekers (www.depassie.be/product-categorie/busvervoer/).
 • Op de Leuvensevest en aan de kant van het Koninklijk Atheneum en in de Rechtestraat is er een parkeerverbod vanaf 9 uur.
 • Parkeerverbod vanaf vrijdag 23 maart 19 uur in de Lisperstraat tussen de Grote Markt en de Wijngaardstraat. Enkel de parkeerstrook tussen nummers 66 en 86 blijft beschikbaar om te parkeren. Lisperstraat wordt dubbelrichting voor plaatselijk verkeer, vanaf Wijngaardstraat, doodlopend aan de Grote Markt.
 • Florent Van Cauwenberghstraat wordt dubbelrichting voor plaatselijk verkeer, doodlopend op de Grote Markt.
 • De smalle Antwerpsestraat wordt dubbelrichting voor plaatselijk verkeer, doodlopend op de Grote Markt.
 • Op de Netelaan, tussen Leopold III-laan en Arthur Vanderpoortenlaan, worden er tijdens het evenement aan beide zijden parkeerplaatsen voor personen met een handicap voorzien. Dit betekent dat er een parkeerverbod (zonder parkeerkaart voor personen met een handicap) geldt vanaf zaterdag 00.00 uur.
 • Op de Vismarkt vind je vanaf 12 uur een bewaakte fietsenparking. Hiervoor wordt een parkeerverbod voorzien.

Bussen De Lijn

Doordat de Grote Markt is afgesloten, volgen de bussen van De Lijn ook een omleiding vanaf vrijdag 19 uur tot zaterdag 24 uur. Kijk je persoonlijke route na op www.delijn.be.

Uitgelicht

Mobiliteit

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 383

lees verder