Vanaf maandag 16 september: lichtenregeling kruispunt Leopoldplein (tunnel) aangepast

Bezoekadres:
Leopoldplein - Baron Opsomerlaan - Antwerpsestraat (brug) - Van Boeckellaan , 2500 Lier
Google maps Vanaf maandag 16 september: lichtenregeling kruispunt Leopoldplein (tunnel) aangepast

Sinds eind 2017 is de stad eigenaar van de lichtenregeling op het kruispunt van het Leopoldplein en de tunnel met Baron Opsomerlaan en Van Boeckellaan, voorheen was dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waardoor momenteel nog de oude lichtenregeling geïmplementeerd is. De lichtenregeling geeft een conflict tussen de stroom overstekende fietsers en voetgangers en het gemotoriseerd verkeer. Daarnaast wordt er momenteel extra druk gecreëerd op enkele straten doordat afslaan richting Baron Opsomerlaan vanuit Antwerpsestraat en richting Van Boeckellaan vanuit de tunnel momenteel niet toegelaten is. Het college besliste daarom om de verkeerssituatie op het kruispunt aan te passen.

Vanaf maandag 16 september zal het verkeer vanuit Antwerpsestraat voortaan links kunnen afslaan richting Baron Opsomerlaan. Verkeer vanuit de tunnel zal ook links kunnen afslaan naar Van Boeckellaan.
De nieuwe lichtenregeling voorziet een aparte regeling tijdens de spitsuren ’s ochtends en ’s avonds en tijdens de daluren. In de nieuwe situatie zal er door deze aanpassingen geen conflict meer zijn tussen overstekende voetgangers, fietsers en afslaand autoverkeer vanuit de tunnel. Aangepaste verkeersborden zullen de nieuwe verkeerssituatie op het kruispunt duiden.  

De aanpassingen aan de lichtenregeling vinden plaats na het spitsuur op maandag 16 september. Vanaf 10 uur worden de verkeerslichten op knipperlicht gezet en start de aangestelde firma met de herprogrammering van de lichten. De programmering van de nieuwe lichtenregeling zal dan ongeveer een uur in beslag nemen. De politie zal tijdens de aanpassingswerken aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Aankondigingsborden zullen automobilisten attent maken op de ‘gewijzigde verkeerssituatie’.

De nieuwe verkeerssituatie op het kruispunt wordt begin november door de stad geëvalueerd.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder