Maandag 9 maart t/m half mei: Grote Markt afgesloten - nieuwe kasseiverharding

Bezoekadres:
Grote Markt , 2500 Lier
Google maps Maandag 9 maart t/m half mei: Grote Markt afgesloten - nieuwe kasseiverharding

Door problemen met de bestaande fundering wordt de rijbaan van de Grote Markt binnenkort volledig heraangelegd. Het gaat om ongeveer 1.600m² kasseiverharding. De werken starten op maandag 9 maart en duren tot eind april. Om de fundering de kans te geven voldoende uit te harden blijft de Grote Markt afgesloten voor alle verkeer tot half mei. De rijweg van de Grote Markt tussen F. Van Cauwenberghstraat en Antwerpsestraat/Lisperstraat kan wellicht enkele weken vroeger terug gebruikt worden

Verkeersmaatregelen                                               

De Grote Markt wordt volledig afgesloten voor verkeer vanaf maandag 9 maart om 9 uur. De aangrenzende straten lopen dood ter hoogte van de Grote Markt. Ze worden opengesteld voor plaatselijk verkeer in 2 richtingen:

  • Florent Van Cauwenberghstraat > De inrit van de parkeergarage ‘Grote Markt’ blijft bereikbaar.
  • Antwerpsestraat
  • Lisperstraat tussen Grote Markt en Wijngaardstraat
  • Eikelstraat
  • Brouwerijstraat
  • K. Albertstraat

Voetgangers blijven welkom! De voetpaden op de Grote Markt blijven immers altijd toegankelijk, net als het marktplein rond het stadhuis. Voor voetgangers- en fietsers komt er, ter hoogte van de Eikelstraat, een tijdelijke doorsteek. In functie van de werken kan deze doorsteek wat verplaatsen. Tip: de handelaars doen tijdens de werken heel wat (spaar)acties, van een gratis glaasje cava, koffie of ontbijt tot heuse winacties met een uitstap of romantisch weekendje als prijs!

Ook de lijnbussen volgen tijdens de werken een omleiding. Samen met De Lijn werd gekeken naar een zo optimaal mogelijke bereikbaarheid van de Grote Markt. Zo behouden de bussen (waar mogelijk) haltes zo kort mogelijk bij de Grote Markt met o.a. haltes in Kolveniersvest, op het Zimmerplein (marktreisweg) en de Werf. Voor de halte op de Werf, zal lijn 297 een extra lus maken via de Werf en de Ring met het station als tijdelijke eindhalte. Doordat de extra lus meer reistijd creëert, werd lijn 297 tijdens de werken ingekort tot aan het station, reizigers richting Antwerpsesteenweg kunnen daar lijn 90 nemen.

De volledige informatie over alle lijnen die Lier centrum passeren, vind je op www.delijn.be. Voor de meest up-to-date info: kijk je persoonlijke route kort voor vertrek na in de routeplanner op www.delijn.be of via de app van De Lijn. Wist je dat je ook kan inschrijven op een nieuwsbrief die je telkens op de hoogte brengt van omleidingen op jouw lijn? Meer info hierover op de website van De Lijn.

Laad- en loszone

Laden en lossen kan via de Koning-Albertstraat, waar de voetgangerszone tijdelijk wordt opgeheven (paaltjes verwijderd). Er wordt een afgebakende laad- en loszone voorzien op de Grote Markt. Komende vanuit de Waterpoortstraat (max. 8 meter lengte), vanuit Predikherenlaan (max. 11 meter).

Zaterdagmarkt aan R. Veremansplein vanaf zaterdag 14 maart t/m 9 mei

De zaterdagmarkt zal omwille van de werken van 14 maart tot en met 9 mei verhuizen naar het R. Veremansplein, Rederijkerslei, Kruisbogenhofstraat (deel), A. Bergmannlaan (deel). Renaat Veremansplein en omgeving zijn hierdoor afgesloten voor verkeer van 4 tot 14 uur.

Tip: wie op 11 april inkopen gaat doen op de zaterdagmarkt, kan een gratis koeltas scoren. We verdelen 750 hippe tassen onder de marktbezoekers.

Ook de duivenmarkt verhuist tijdens de werken op de Grote Markt naar het R.Veremansplein.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder