Dinsdag 31 juli t/m woensdag 22 augustus: Florent Van Cauwenberghstraat afgesloten

Bezoekadres:
Florent Van Cauwenberghstraat 14 , 2500 Lier
Google maps Dinsdag 31 juli t/m woensdag 22 augustus: Florent Van Cauwenberghstraat afgesloten

De huidige kasseien ter hoogte van nr. 14 liggen momenteel niet erg vast. Ze worden er telkens uitgereden, doordat de baan er licht van richting wijzigt en dat de banden van het verkeer dan meer druk zetten op de ondergrond. Om verdere herhaaldelijke herstellingen te vermijden, is er voor een oplossing op lange termijn gekozen.

De stad besliste om printbeton aan te brengen op de rijbaan ter hoogte van nr. 14 zoals eerder ook al gebeurde in de Antwerpsestraat. De werken zelf zullen ongeveer drie dagen in beslag nemen. Het nieuw stuk wegdek heeft echter zeker twee weken de tijd nodig om voldoende uit te harden. Daarom is het nodig de straat voor langere duur af te sluiten, zodat er nog geen verkeer kan over rijden.  

Verkeersmaatregelen van dinsdag 31 juli t/m woensdag 22 augustus

  • Florent Van Cauwenberghstraat is afgesloten. De straat wordt in beide richtingen opengesteld, doodlopend aan de werken.
  • Er is een omleiding voorzien via Kapucijnenvest, Zimmerplein, Netelaan, A. Vanderpoortenlaan, Berlaarsestraat, Rechtestraat en Grote Markt.
    > parking ‘Grote Markt’ in F. Van Cauwenberghstraat is bereikbaar via Grote Markt.
  • Tijdens de zaterdagmarkt op 4, 11 en 18 augustus is parking Grote Markt niet bereikbaar tussen 4 en 15 uur.

Bijkomende maatregelen op dinsdag 7 augustus

Voor de werken van het nieuwe stadsmuseum is er 1 dag, op dinsdag 7 augustus, een mobiele torenkraan nodig. De kraan wordt voor het nieuwe printbetonvlak geplaatst. Wanneer de kraan er staat, is de straat fysiek volledig afgesloten. Ook voetgangers kunnen dan niet door. De aannemer zorgt er wel voor dat de bewoners ter hoogte van de kraan in of uit de woning kunnen.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300

lees verder