Begin september tot najaar 2018: uitbreiding parkings Leopoldplein en Tramweglei

Bezoekadres:
Leopoldplein / Tramweglei , 2500 Lier
Google maps Begin september tot najaar 2018: uitbreiding parkings Leopoldplein en Tramweglei

De parkings aan de Tramweglei en Leopoldplein krijgen extra capaciteit voor fietsers en automobilisten. De NMBS werkte hiervoor een plan uit. De werken voor deze uitbreidingen kunnen op 1 september van start gaan. Hierdoor zal de huidige fietsenstalling op perron 1 tijdelijk verplaatst worden naar de overkant. Tegen najaar 2018 zijn de werken klaar.

100 extra plaatsen voor fietsers en automobilisten
Er komen meer dan 100 plaatsen voor fietsen en 100 parkeerplaatsen bij. De huidige fietsenstallingen aan perron 1 worden overdekt; hierbij wordt ook specifiek aan ruimte gedacht voor het parkeren van bromfietsen, bakfietsen en fietsen met fietskar.

Schepen van mobiliteit Bert Wollants juicht de investering toe: "De Stad Lier is al heel lang vragende partij voor extra comfort voor fietsers en extra parkeerplaatsen. Dat die investering er nu komt kunnen we dus alleen maar toejuichen, zeker omdat we meer en meer pendelaars op de fiets willen krijgen. Er zijn leukere dingen dan na een werk- of schooldag op een zompig zadel te kruipen, met de overkapping van een pak fietsenstallingen wordt dat verleden tijd. Daarnaast stimuleren we parking Tramweglei meer en meer voor bezoekers van Lier, de uitbreiding maakt van de parking alvast de grootste randparking."

Parkeren in Lier
Op parking Tramweglei kan je met ticket 5 uur gratis parkeren van maandag tot en met vrijdag. Dit regime zal ook gelden op de nieuwe plaatsen. Gratis parkeren in Lier kan je (zonder ticket) op parking De Mol, parking Zaat en parking Wallehof. Na 19 uur parkeer je overal gratis, behalve in de ondergrondse parkings Grote Markt en Dungelhoeff.

Tip: Aan elke parkeerautomaat kan je een gratis ticket nemen voor een half uur parkeren. Ook als je slechts een half uur parkeert in parking Dungelhoeff, betaal je niets. Voor parking Grote Markt geldt hetzelfde als je binnen de 20 minuten de parking uitrijdt. Ideaal voor een korte boodschap.

Uitgelicht