Delen

Nieuwe invulling voor de Normaalschool

De Normaalschool, gelegen tussen de Berlaarsestraat, Kluizestraat, De Heyderstraat en Sint-Gummarusstraat, werd opgericht in 1817. De meeste van huidige gebouwen dateren van 1926. In 2012 verhuisde de school naar Antwerpen. De stad zocht een andere invulling voor de site en de gebouwen. De opdracht daarbij was om zoveel mogelijk van de historische gebouwen te bewaren en de site te herbestemmen tot een gemengd stedelijk project. Alles samen gaat het om een oppervlakte van zo’n 20.000 vierkante meter of bijna 3 voetbalvelden.

SOLag, het stadsontwikkelingsbedrijf van de stad Lier, schreef een wedstrijd uit voor de herontwikkeling van de site. Een projectontwikkelaar zal de Normaalschool de komende jaren herbestemmen met een mix aan functies, onder meer wonen, werken en buurtwinkels. De werken starten in 2018 en zullen enkele jaren duren.
Er komen 140 wooneenheden op de site. In het project zijn ondergrondse parkings voorzien. Maar ook aan buurtwinkels en een incubator, een broedplaats voor startende ondernemingen en creatievelingen, is gedacht.

Maquette

Aan de onthaalbalie van het stadskantoor kan je de komende weken de maquette van de site bekijken. 

Maquette

Meer informatie over het project kan je in het persbericht lezen.

Uitgelicht

SOLag

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 341

lees verder

Persbericht Normaalschoolsite