Delen

Landschapspark 'Pallieterland'

Onze stad krijgt een nieuwe achtertuin. In de Netevallei, ten zuidoosten van het centrum, bundelen verschillende partners hun krachten voor ‘Pallieterland’.

Met de realisatie van Pallieterland willen verschillende overheden hun plannen en acties aan elkaar knopen. Het begon met de wens van de stad om aan de zuidelijkse stadsvest een stadsrandbos te creëren. Zo willen we de leefkwaliteit in en rond de stad vergroten. Omwille van de ecologische, landschappelijke en recreatieve waarden breidde het projectgebied al snel uit met onder meer de omgeving van het Kasteel Ringenhof en het Hof van Lachenen. In het meest zuidelijke gedeelte, tegen Duffel, loopt Pallieterland uit in het Provinciaal Groendomein Neteland met het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie (PIME).

Verschillende natuurkerngebieden kunnen er met elkaar verbonden worden tot één groot landschapspark. Pallieterland wordt een groene long rond de stad. Door verschillende natuurgebieden te koppelen, ontstaat een grotere natuurkern met een hoge belevingswaarde voor de Lierenaar en de bezoekers van Lier. Het landschapspark zal makkelijk met de auto en het openbaar vervoer te bereiken zijn, maar zal vooral het ‘speelterrein’ zijn van wandelaars en fietsers. Voor de invulling van de verschillende zones streven de organisaties achter Pallieterland naar een evenwichtige mix van natuur en recreatieve elementen, zoals een speelbos. Het moet een ontmoetingsplaats maar vooral een project voor én door de Lierenaar worden. Voor Den Hof van Pallieter wordt bijvoorbeeld nagegaan of er een speelbos voor kinderen kan komen en of het gebied geschikt is voor volkstuintjes. Voor honden en hun baasjes wordt gedacht aan een nieuwe hondenzone waar honden naar hartenlust kunnen ravotten.

> Volkstuintjes

> Spelen in de natuur

> Hondenzone

> Aangrenzende Sigmagebieden

Denk mee!

De inrichtingsschetsen kan je hier terugvinden.

Was je aanwezig op de infomarkt op 14 september 2016 en wil je graag de presentatie hiervan bekijken? Deze kan je hier vinden.

Meer info: pallieterland@lier.be

Inrichtingenschets

Landschapskaart met een overzicht van de huidige inrichtingsplannen

Logo agentschap natuur en bos Logo regionaal landschap rivierenland

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder