Delen

Het project

Het projectvoorstel dat de stad indiende bij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen, werd begin 2016 goedgekeurd. Voor de realisatie van het project ontving de stad Lier Europese subsidies (EFRO), Vlaamse subsidies (Hermes-fonds) en provinciale subsidies, naast de eigen cofinanciering. Het project liep tot en met eind mei 2018.

In augustus 2016 is het project ook finaal goedgekeurd voor operationele opstart in samenwerking met SOLag, Provincie Antwerpen en de andere subsidiërende instanties HERMES-Vlaanderen, EFRO-Vlaanderen (VLAIO). Er werd een subsidiebedrag van 133.466 euro geïnvesteerd.

Binnen dit project heeft de stad als tussenpersoon een externe retailexpert ingezet die op maat de hiaten binnen de sector helpt invullen en de koopattractie in het prioritair winkelgebied kan versterken. Op deze manier heeft de stad nieuwe invullingen (nieuwe winkels, dienstverleners, horeca) gerealiseerd die het bestaande aanbod aanvullen. De retailexpert deed dit onder andere met behulp van een retailportfolio waarin de troeven van Lier als vestigingslocatie in de kijker worden geplaatst. Na een aanbestedingsprocedure werd Willem De Laat (Value Partners) aangesteld om tot eind mei 2018 als externe retailexpert/-consultant de stad te ondersteunen. De stad heeft beslist om de samenwerking met retailexpert Willem De Laat ook na het EFRO-project verder te zetten.

EFRO Vlaanderen

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Presentatie nulmeting kernwinkelgebied Lier 27-03-2017