Delen

Profielschets retailexpert Willem De Laat

Met het goedgekeurde Lierse project ‘Sturing attractieve branchedynamiek in het Lierse kernwinkelgebied’, ontvangt de stad Lier subsidies van Europa (EFRO), Vlaanderen (VLAIO) en de Provincie Antwerpen. Na een aanbestedingsprocedure in dit kader werd Willem De Laat (Value Partners) aangesteld om tot eind maart 2018 als externe retailexpert/-consultant de stad te ondersteunen in haar leegstandstrategie binnen het Lierse kernwinkelgebied en in het aanzwengelen van de koopattractie in haar verzorgingsgebied.

Een drastisch wijzigend aankoopgedrag dwingt detailhandel immers tot ingrijpende heroriëntatie & specialisatie. Lier houdt zoals voornoemd de laatste jaren de vinger aan de kleinhandelspols. Daarom gaat Lier samen met diverse stakeholders in het retaillandschap voor haar afgebakend kernwinkelgebied op zoek naar haar ‘onderscheidend vermogen’, haar troeven en meerwaarde. In het kader van leegstandbestrijding dringt de behoefte zich op van een attractieve branchedynamiek. In synergie met een florissante horeca, cultureel erfgoed én aanmoedigende omgevingsfactoren kan deze toegevoegde waarde het Lierse kernwinkelgebied doen uitblinken in authenticiteit en gezelligheid!

 
Profielschets Willem de Laat

Willem de Laat, sinds juli 2015 gedelegeerd bestuurder van Value Partners NV, is vastgoeddeskundige en procesmanager voor complexe ruimtelijke ontwikkelingen. Hij heeft ruime ervaring met het tot stand brengen van ruimtelijke ontwikkelingen waar zowel publieke als private partijen bij betrokken zijn.
 
Willem heeft de laatste 15 jaar met zijn team ruim 35 detailhandels- en centrumvisies opgemaakt voor evenveel Vlaamse steden en gemeenten. Op dit moment ondersteunt hij verschillende grote en kleine Vlaamse steden en gemeenten bij het versterken van het centrumgebied. Dit varieert van het ontwikkelen van nieuwe winkel-horecaconcepten tot het initiëren en begeleiden van de herontwikkeling van winkelpanden. 
 
Heb je zelf informatie, een suggestie of een vraag over bijvoorbeeld (de invulling van) een leegstaand pand in het Lierse kernwinkelgebied, contacteer Willem gerust via mail: willem@valuepartners.be of telefonisch: 0473 81 31 48.

Uitgelicht

Ondernemen

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 382

lees verder