Delen

Digitale paraplu - versterk je digitale kennis!

De stad Lier zet al jaren in op de competentieversterking van haar ondernemers, met bijzondere aandacht voor de versterking van de digitale kennis van ondernemers in dit stormtijdperk van informatietechnologie en telecommunicatie.

Het herstel na COVID19 zal des te meer de behoefte aan een omnichannel focus bevestigen. Naast je fysieke zaak is online profilering en digitale marketing immers het laatste decennium een absolute must. Maar het evenwicht vinden tussen je fysieke en je digitale e-talage is niet evident, vandaar deze extra ondersteuning.

De voorbije jaren organiseerden we al verschillende opleidingen, workshops, infoavonden en begeleidingstrajecten.

Project 2020: ‘De digitale paraplu’, een initiatief van stad Lier met de steun van VLAIO Internet. Ook uw zaak.

Met het vormings- en begeleidingsproject ‘De digitale paraplu’ willen we enerzijds een ‘handvat’ creëren dat fungeert als basis, een soort van kapstok / beslissingsframe waaraan de deelnemers (jullie, Lierse ondernemers) hun digitaal plan kunnen ophangen. De stad wilde jullie verder laten kennismaken met de online mogelijkheden anno 2020 zodat jullie fysieke zaak ondersteund wordt met een webforum, eventuele webshop en online marketingstrategie.

Dit kreeg normaal gezien vorm tijdens een digitale beurs in najaar 2020, maar door corona werd geschakeld naar dit online alternatief. Tijdens de digitale beurs voorzagen we, na een vooropgestelde keynote door Wouter Torfs waren, een 7-tal dieptesessies, gegeven door Lierse lokale partners die expert zijn binnen het veelzijdig digitaal domein (hoe analytics of insights te gebruiken, of videomarketing, copywriting & storytelling, online adverteren,…). Deze sessies zelf vormden dan het digitale ‘scherm’. Maar dit concept konden we dus niet laten doorgaan omwille van corona.

Waar mogelijk in deze COVID-tijden werden deze fysieke sessies intussen vervangen door video’s en in ondersteunende online tools vanuit het VLAIO-project Internet. Ook uw zaak. We stellen ze graag aan jou voor en nodigen je uit om regelmatig terug te keren naar dit nieuwe platform waarop extra video’s volgen én aankondigingen gelanceerd worden voor interactieve webinars met lokale spelers.

> ga naar 'De digitale paraplu'

digitale paraplu

Uitgelicht