Delen

De centrumbon voor handelaars

Wil jij ook centrumbons aanvaarden in je zaak?

Alle detailhandelszaken (inclusief horeca) en abonnementhouders op de zaterdagmarkt, met uitzondering van financiële en administratieve diensten, die aan onderstaande criteria voldoen kunnen deelnemen.

Criteria Lier:

  1. binnen de Vesten: alle handelszaken, horeca én ambulante handelaars (abonnementhouders zaterdagmarkt) 
  2. tussen de Vesten en de Ring: alle handelszaken met een netto (publiek toegankelijke) winkelvloeroppervlakte van max. 400m² (naar analogie met de criteria die gelden bij de omgevingsvergunningen kleinhandel)

Criteria Koningshooikt:

  1. alle handelszaken & horeca binnen een straal van 1 km rond het Koningsplein
  2. voor de zone daarbuiten: alle handelszaken & horeca met een netto (publiek toegankelijke) winkelvloeroppervlakte van max. 400m² 

 

Hoe inschrijven, uitschrijven of wijzigen van gegevens?

Inschrijven als deelnemer kan je via deze website (maak een account aan).

Wil je je uitschrijven of je gegevens wijzigen, dan dient dit te gebeuren via het online geschenkbonplatform waarvoor je na registratie een unieke loginnaam en paswoord ontvangt.

Kostprijs deelnemer?

Deelname voor de handelaars is volledig gratis. De stad Lier financiert dit geautomatiseerd geschenkbonsysteem met de steun van het Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in actie.

Duurtijd van mijn deelname?

Je deelname geldt voor minimum 12 maanden vanaf registratie. Jaarlijks wordt je deelname voor 12 maanden stilzwijgend verlengd tenzij opzeg gegeven wordt via het online geschenkbonplatform, minstens 3 maanden voor het einde van het deelnamejaar. Stopzetting van de zaak/ambulante handel impliceert beëindiging van de deelname aan het geschenkbonprogramma. Dit dient evenwel tijdig bericht te worden aan de cel economie.

Hoe word ik herkend als deelnemer?

Als deelnemer worden de foto / het logo van je zaak (indien opgeladen via de registratielink) en alle geregistreerde contactgegevens van je zaak gepubliceerd op de website www.shoppeninlier.be onder de categorie die je zelf aanduidde.

Na inschrijving ontvang je ook een etalagesticker om aan te brengen in je zaak met de tekst 'Wij aanvaarden centrumbonnen'.

Verplichtingen deelnemer

De deelnemer engageert zich om gedurende de periode dat hij geregistreerd staat als deelnemer, elke geldige centrumbon te aanvaarden als betaalmiddel.

Verplichtingen stad Lier

De stad Lier verbindt zich tegenover elke deelnemer dat zij binnen de 10 werkdagen terugbetaling zal uitvoeren van geldige centrumbonnen die aanvaard werden door de deelnemer.

Aanvaarden van de centrumbonnen

Hoe herken ik de centrumbon?

De centrumbon heeft de afmetingen van een bankkaart met afgeronde hoekjes. De bon is gemaakt uit chemo-thermisch dikker papier, licht plooibaar. Elke bon bevat een reflecterende hologramband en een logo. 

Op de voorkant van de bon vind je de typische huisstijl van Lier Plezier op kop met het schapenbeeldmerk. De visual is perfect ‘scherp’ en niet ‘flou’ of ‘wazig’. 
Op de voorzijde staan volgende items:

  • vervaldatum
  • unieke QR code
  • alfanumerieke code (combinatie van letters en cijfers)
  • waarde van de bon (€ 10 of € 25)

Bij twijfel aanvaard je de bon niet en verwijs je naar economie@lier.be.

Geldigheid van de bon

De centrumbon is voor de klant/koper geldig tot en met de vervaldatum vermeldt op de bon zelf. Deelnemers die vervallen centrumbonnen aanvaarden, zijn hiervoor zelf verantwoordelijk en kunnen geen terugbetaling claimen van de stad Lier.

Teruggeven op een centrumbon

Als het bedrag van de aankoop lager is dan het bedrag van de centrumbon(nen), mag de deelnemer wisselgeld óf een waardebon van zijn/haar eigen zaak teruggeven. Dit is echter geen verplichting.

Terugbetaling waarde centrumbonnen?

Waar en hoe kan ik de terugbetaling van de ontvangen centrumbonnen aanvragen?

Elke deelnemer kan met zijn unieke login en paswoord op het online platform terecht. Op het platform bevindt zich een zone waar de deelnemer ofwel via scanning van de QR-code ofwel via het ingeven van de alfanumerieke code van de bon, deze kan registreren als ‘aanvaard’. Deze actie zet de terugbetaling in werking.

Enkel via het online platform kan terugbetaling geclaimd worden. Je kan hiervoor niet in het verkooppunt of bij de stad Lier terecht, om de veiligheid van het geïntegreerd systeem te kunnen blijven garanderen.

Hoe krijg ik mijn geld?

Na registratie van de ontvangen centrumbonnen op het online platform zal je na maximaal 10 werkdagen de terugbetaling zien verschijnen op het rekeningnummer dat je opgaf bij registratie op het online platform.
De status van elke geregistreerde bon en de terugbetaling ervan kan je volgen via je eigen account op het online platform. Je kan er ook statistieken consulteren en exporteren.

Terugbetaling van centrumbonnen kan enkel en alleen gebeuren via bankoverschrijving. In geen enkel geval zal terugbetaling in cash uitgevoerd worden.

Hoe lang kan ik een bon registreren als ‘aanvaard’ ?

Elke centrumbon is geldig tot en met de vervaldatum vermeld op de bon zelf. Een door een handelaar aanvaardde bon kan geregistreerd worden op het online platform tot 14 dagen na de vervaldatum van de bon.

Voorbeeld: de bon vervalt op 02/02/2018. Registratie met als doel tot terugbetaling kan door de handelaar gebeuren tot en met 16/02/2018.

Het beleid dat toegepast wordt op vervallen bonnen is de verantwoordelijkheid van de stad Lier.

Problemen of vragen?

Bij eventuele problemen (login, claimen van bonnen,...) mag je contact opnemen met Joyn/Wisely: hello@joyn.be.

De centrumbon wordt gefaciliteerd vanuit het SmartWalletPlatform, een concept en product van Joyn/Wisely. 

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Online geschenkbonplatform