Delen

Shopmagazine 2020

We hoeven jullie niet te overtuigen van het feit dat Lier leuke winkels, hippe horeca en creatieve dienstverleners rijk is. Niet alleen in onze binnenstad maar ook daarrond vind je topadresjes. Kleine (familie)zaken, maar ook grotere namen. Gevestigde waarden en frisse starters. Vanuit de Economische Raad en Lier Shopping vzw, ondersteund door de stad Lier, willen we zoveel mogelijk mensen warm maken om (nog meer) in Lier te komen shoppen, proeven, ontdekken & beleven. Maar dat kan uiteraard niet zonder dit divers aanbod aan kwaliteitswinkels en sfeervolle horecazaken in de kijker te plaatsen.

Daarom investeert de stad Lier dit najaar in de ontwikkeling en verspreiding van een vierde editie van het Lierse magazine voor shoppen, proeven & beleven, dat vorig jaar opnieuw warm werd onthaald. Het magazine wordt weerom een trendy bewaarexemplaar MAAR zal in dit corona-jaar (met veel extra uitgaven voor lokale steunmaatregelen) omgetoverd worden tot een genietbare light versie, een pittig kleinood dus (suggestie: A6-zakformaat). Geen nood, we vragen dan ook een light bijdrage van jullie, meer nog, deelname is uitzonderlijk gratis. En je krijgt er nog volgende extra voordelen bovenop:

  • 50 gratis magazines voor jouw klanten.
  • Gratis lidmaatschap Lier Shopping vzw in 2020. Registreer jezelf hier: www.liershopping.be/index.php/lid-worden
  • Gratis profiel op de Lierse shop & beleef hotspot: shoppeninlier.be. Maak hier eenvoudig je profiel aan: www.shoppeninlier.be/user
  • Accepteer gratis de centrumbon. Bekijk hier of je gevestigd bent in het deelnamegebied en registreer eenvoudig je zaak.
  • Gratis maandelijkse updates over de nieuwste acties, premies, opleidingen en evenementen op maat jou, als Lierse ondernemer. Registreer je hier!
  • Gratis deelname aan alle komende acties & events (o.v.). Enkel voor deelname aan de Shop, Spaar en Win zomeractie vragen wij een geschenkbon van 50 euro.
  • Participeer in één van de economische werkgroepen en geef samen met ons vorm aan jouw stad. Laat je inzicht en ideeën leven door te werken rond bijvoorbeeld Boulevard Gommaar, Weekend van de Klant, Kerst in Lier, opleidingen, … . Geef je voorkeuren alvast op.

Verspreiding & timing

De lightversie van het magazine, zal vanaf dit jaar op een oplage van ruim 36.000 exemplaren huis-aan-huis bedeeld worden in een jaarlijks alternerend bedelingsgebied. Dit jaar staat uiteraard opnieuw een bedeling in Lier zelf op de planning samen met Boechout, Lint, Duffel & Berlaar. In 2021 komt dan naast Lier, ook Nijlen & Ranst aan bod (zodat de druk- & bedelingskosten kunnen worden gespreid en er toch per twee jaren evenveel exemplaren bedeeld worden als voorheen in één jaar). Naast deze huis-aan-huis bedeling, zal het magazine ook via de deelnemende handelszaken verspreid worden (zie verder) en via de openbare gebouwen zoals het stadskantoor, de Lierse bib de Fé, Visit Lier, het Liers Cultuurcentrum De Mol, de stedelijke academies, …

De verspreiding wordt opnieuw ingepland in november met het oog op de piekkoopperiode van de eindejaarsfeesten (Sinterklaas, Kerst, nieuwjaar) maar ook met voldoende ‘houdbare’ informatie voor het begin van voorjaar 2021. Uiteraard komt er opnieuw een digitale versie van het magazine voor verspreiding via sociale media en websites.

Inhoud

De beoogde uitstraling zal analoog zijn aan de vorige editie die je nog steeds online kan lezen op deze website. Gezien de light versie wordt er nu gemikt op meer algemene citymarketing met behoud van persoonlijke accenten van handelaars/horeca-uitbaters. Dit betekent minder redactionele artikels (dus minder tekst), minder productshoots, maar wél met extra sprekend en sfeervol fotomateriaal en korte quotes (instagram-gewijs). We koppelen opnieuw een wedstrijd aan het magazine en last-but-not-least integreren we opnieuw een overzicht van de deelnemende ondernemers op kaart.

Aangezien deze editie compacter wordt en meer op beeldmateriaal dan op tekst is gericht, kunnen we geen garantie naar beschikbare ruimte geven per deelnemer maar iedere ondernemer kan -in samenspraak met het redactieteam- kiezen wat zij/hij extra in de aandacht/in beeld wil brengen, voor zover dit binnen het geheel van het magazine past

Redactieteam

Het redactieteam bundelt alle verzamelde content (vnl. korte quotes) en beeldmateriaal. Het redactieteam is samengesteld uit medewerkers van het team ondernemen en het team communicatie en een afvaardiging van de bestuursleden van Lier Shopping vzw.

Deelnameprijs

In tegenstelling tot de voorbije jaren, wordt in dit uitzonderlijk corona-jaar géén financiële bijdrage gevraagd aan de deelnemers. De publicatie is gratis. (Vorig jaar betaalde je 200 euro als Lier Shopping – lid en 290 als niet-lid)

- De inschrijvingsperiode om deel te nemen aan shopmagazine 2020 is afgesloten -

Uitgelicht