Delen

Jong en ondernemend?

De stad Lier vindt jong ondernemend talent erg belangrijk! Heb je een droom, een business(idee) en wil je ondernemen? Kijk dan of één van onderstaande instanties jou aanspreekt en spreek, doe en creëer samen met hen!

 • vzw De Moeve
  Binnen het Lierse jeugdhuis werken we aan een ondernemerschapsproject waarin we alle aspecten die belangrijk zijn voor onze jonge ondernemers zo veel mogelijk aan bod willen laten komen. Zit je met een vraag? Wil je meer informatie? Je kan hiervoor terecht bij Louise Marie Van Roy (louise-marie@moeve.be; tel. 0473 71 67 09).
  PACT, een project van vzw De Moeve, biedt een platform voor artistieke, culturele en ondernemende talenten. Je krijgt de nodige ruimte om te experimenteren om zo je ondernemingszin aan te wakkeren. Naast optredens, tentoonstellingen, workshops en literaire avonden zullen hier verschillende evenementen plaatsvinden met brede invalshoeken. 
  Stad Lier en Pact werkten ook reeds samen met BAAS ; die ook ruimte creëren voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken.
   
 • VLAIO 
  Het team bedrijfstrajecten van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen vormt hét aanspreekpunt voor (kandidaat)-ondernemers inzake advies, begeleiding en subsidies.
   
 • Unizo 
  Heeft een uitgebreide dienstverlening naar starters en biedt met Go4Business een individueel begeleidingstraject aan. Go4Business is een individueel begeleidingstraject dat bestaat uit een voorbereiding en een mix van individuele coaching en workshops. Een Go4Business coach begeleidt je stap voor stap bij het schrijven van je ondernemings- en financieel plan. Na afloop van het traject bezit je een gedetailleerd analyserapport, waarmee je praktisch aan de slag kan om je onderneming op te richten of verder uit te bouwen tot een succesvolle onderneming. Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van Unizo.
   
 • VOKA
  Heeft onder meer Bryo in zijn aanbod. Bryo focust op enthousiast talent met een hoog potentieel en een grote goesting om te ondernemen. Als je deelneemt aan Bryo, dan word je begeleid bij alle uitdagingen, problemen en beslissingen die op je weg liggen - zowel voor, tijdens als kort na de opstart of overname van je eigen zaak. Dat gebeurt via gezamenlijke activiteiten met gelijkgestemden en ook via individuele coaching. Je kan kiezen uit volgende trajecten: Bryo StandUp, Bryo StartUp en Bryo ScaleUp. Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van VOKA.
   
 • NSZ Boost2Success
  Boost2Success stimuleert ondernemerschap in Vlaanderen. Iedere ondernemer kan bij hun team terecht voor een gratis screening van zijn of haar bedrijf via de quickscan. Daarnaast kan je gratis uitgebreid advies en begeleiding bekomen met als doel jouw onderneming sterker te maken. Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van Boost2Success.
   
 • Syntra
  Syntra heeft recent het project “Start me up” gelanceerd, een persoonlijk traject dat mensen voorbereidt om als zelfstandige te starten. Kies zelf je persoonlijk ‘start me up’ traject als de beste voorbereiding om zelfstandig te starten. Samen met je adviseur stel je jouw traject op maat samen, volgens je specifieke behoeften en noden. Competente experten brengen je onmisbare skills en kennis bij. Toegewijde coaches begeleiden en inspireren je. Tijdens workshops toets je je vorderingen af aan de praktijk. Je maakt deel uit van een stimulerend netwerk dat je klaarstoomt voor een glansrijk ondernemerschap! Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van Syntra.
   
 • Flanders DC
  Ben je een starter binnen de creatieve sector? Dan is Flancers DC een interessant aanspreekpunt voor jou. Zij staan samen met jou stil bij alle praktische aspecten die bij de opstart van een onderneming binnen de creatieve sector komen kijken. Sociaal statuut, ondernemingsvorm, hoofdberoep of bijberoep, … . Maar ook bij het effectief uitwerken van je idee laten ze jou niet in de steek: ze helpen jou onder meer op weg met het opmaken van je businessplan. Start! Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van Flanders DC.
   
 • Bizidee
  Heb je een goed idee dat staat te springen om naar buiten te komen? Bij Bizidee worden ideeën gekneed naar concrete ondernemingsplannen. Tijdens de Nacht van de Inspiratie leer je je ondernemingsplan aanscherpen. Met de Pop Poll toets je of je idee klaar is voor de markt. En met de Matchmaker vind je de juiste mensen. Bizidee ondersteunt je in het bouwen van een stevig fundament door de focus op een goede voorbereiding, van idee tot uitwerking van het ondernemingsplan. Voor alle inschrijvingsvoorwaarden en modaliteiten, kijk op de website van Bizidee.
   
 • 'Lierse ondernemers en jongeren slaan de hand in elkaar' van Lier4Business

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder