Delen

Heraanleg Ros Beiaardstraat

Het ontwerp voor de heraanleg van de Ros Beiaardstraat werd in september 2020 goedgekeurd door het schepencollege. Er werd geopteerd om de Ros Beiaardstraat in te richten als woonerf zodat de straat visueel aansluit bij woonwijk Het Looks.

Ontwerp

> Bekijk het plan 

  • Nieuwe riolering waarbij het regen- en afvalwater gescheiden wordt, wordt aangelegd en aangesloten op de riolering van de Berlarij en de Hazenstraat. Het regenwater vloeit dan rechtstreeks in de Binnennete.
  • Het straatbeeld wordt bepaald door een kasseiverharding, in verschillende formaten en legpatronen, aangelegd met een gesloten mortelvoeg. Straatbreedte (t.h.v. Sionsplein 4-6): 5,5 m breed (1m voetpad + 4,5m rijweg).
  • Er is geen hoogteverschil tussen de voetpaden en de rijweg. (principe woonerf)
  • Er wordt gewerkt met parkeerhavens. Door de diepte van de parkeerhavens af te wisselen en door langse parkeerplaatsen op een aantal plaatsen wel of net niet te voorzien, wordt het verkeer afgeremd door asverspringingen.
  • In totaal komen er zo 58 parkeerplaatsen, met 6 aangepaste plaatsen voor personen met een handicap. De parkeerplaatsen zullen herkenbaar zijn door de visuele afbakening van materiaalkeuze en legpatroon.
  • De parkeerhavens worden geflankeerd door groenzones.
  • De ondergrondse containers blijven ongeveer op dezelfde locatie staan.

Infomoment

Op dinsdag 2 februari om 19.30 uur organiseert de stad samen met het studiebureau (Sweco) en de aannemer van de werken (Vangeel Wegenbouw) een infomoment over de heraanleg van de Ros Beiaardstraat. Tijdens dit infomoment zal het studiebureau een korte toelichting geven bij het ontwerp voor de nieuwe Ros Beiaardstraat en zal de aannemer de conrete timing en fasering van de werken voorstellen.

Omwille van de coronamaatregelen verloopt dit infomoment digitaal, na afloop is het mogelijk om vragen te stellen. Wil je er graag bij zijn? Schrijf je online in, bij voorkeur voor 31 januari. Elke deelnemer dient een mailadres in te geven, tenzij je met een ander gezinslid samen via één scherm volgt. Zijn er nu al vragen of bezorgdheden die je wil delen? Vermeld dit als opmerking mee in het online inschrijfformulier.

inschrijven
(Klik op de knop om je in te schrijven)

Op de dag van het infomoment zelf, dinsdag 2 februari, ontvang je een mail met daarin de link naar de online infosessie. Via die link kan je deelnemen.

De presentatie van het infomoment kan je hier terugvinden vanaf vrijdag 22 januari.

Nieuwsbrief

Tijdens de werkzaamheden trachten we regelmatig terug te koppelen over de vooruitgang van de werken. Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang nieuwsberichten over de heraanleg meteen in je mailbox.

* indicates required

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder