Delen

Lier ondertekent charter 'Gezonde Gemeente'

Lier ondertekende op 22 mei 2019 het charter ‘Gezonde Gemeente’. Op die manier toont de stad Lier haar engagement om werk te maken van een structureel preventief gezondheidsbeleid.

Een Gezonde Gemeente die ernaar streeft om van de gezonde keuze de meest gemakkelijke keuze te maken voor al haar burgers én om gezondheidsongelijkheid binnen de gemeente weg te werken. De gemeenten uit de regio van Logo Mechelen vzw die het charter ondertekenden/zullen ondertekenen: Bonheiden, Boom, Duffel, Mechelen, Niel, Puurs-Sint-Amands, Putte, Willebroek, Schelle, Aartselaar, Berlaar, Bornem, Heist-op-den-Berg, Lier, Rumst en Sint-Katelijne-Waver.

Gedurende de vorige legislatuur werkten de Gezonde Gemeenten uit de regio van Logo Mechelen vzw al een lokaal gezondheidsbeleid op maat van hun eigen gemeente uit. De vernieuwde intentieverklaring geeft de besturen de kans om de komende jaren verder te groeien als Gezonde Gemeente. Zo ondersteunt Lier het project ‘Rookvrij Lier’ in samenwerking met een aantal Lierse tabakologen. 

‘Gezonde Gemeente’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s met de steun van de Vlaamse overheid. Nauw betrokken partners bij dit project zijn de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Zie ook: www.gezondegemeente.be.

Uitgelicht