Delen

Deelname Europees pilootproject European Disability Card (EDC)

Stad en OCMW Lier wordt een partner van de European Disability Card. De kaart heeft als doelstelling de toegang van personen met een handicap tot culturele, sportieve en vrijetijdsactiviteiten en hun inclusie in de maatschappij te bevorderen. De korting/voordelen die worden toegekend, worden gelijkgesteld aan de korting die een UiTPAS met kansentarief geeft. De gederfde inkomsten worden, net zoals bij de UiTPAS met kansentarief, gedragen door de stad. De deelname wordt na een jaar geëvalueerd.

Sinds eind 2017 neemt België deel aan het Europees pilootproject van de European Disability Card (EDC). Sinds de lancering van het project werden er in België meer dan 50.000 kaarten afgeleverd. Momenteel werken er, naast België, zeven EU-lidstaten mee aan de ontwikkeling van de kaart: Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië. Personen met handicap kunnen de kaart niet alleen in eigen land gebruiken, maar ook in de zeven andere deelnemende EU-landen.

De organisatoren van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten die de kaart accepteren, kiezen zelf welke voordelen ze toekennen. Ook verschillende lokale besturen nemen deel aan het project via hun diensten cultuur, sport en vrije tijd. Meer info

Uitgelicht