Delen

Mondmaskers nodig? Of tijd om er zelf te maken?

Ondanks grote leveringen vanuit de Vlaamse en de federale overheid, blijft de roep naar mondmaskers bij diverse beroepsgroepen uit de brede gezondheidszorgsector erg groot. Tal van vrijwilligers ondernamen actie om met naald en draad zelfgemaakte mondmaskers te produceren. Om deze initiatieven wat te stroomlijnen, en er zorg voor te dragen dat deze bij de zorgprofessionals terechtkomen die er nood aan hebben – onderneemt stad Lier actie. In overleg met de huisartsenwachtpost, zal dienstencentrum Het Schoppeke fungeren als centraal punt voor de zelfgemaakte mondmaskers.

Op basis van de beschikbare voorraad, kunnen professionals uit de brede gezondheidszorgsector van Lier en Koningshooikt er terecht voor zelfgemaakte mondmaskers. Het aanbod richt zich prioritair tot kinesisten, tandartsen, en zelfstandige vroedvrouwen – m.n. de beroepsgroepen die nog niet beleverd zijn met mondmaskers vanuit de Vlaamse en federale overheid. Ook andere zorgprofessionals kunnen, afhankelijk van het aanbod, gebruik maken van het aanbod.

Mondmaskers nodig?

Bestellen van de zelfgemaakte mondmaskers kan per mail via coronahulplijn@lier.be of tel 03 283 48 88. Er kan in eerste instantie 1 pakket van 10 mondmaskers aangeleverd worden. Afhankelijk van de voorraad, kan dit verhoogd worden. Het pakket kan opgehaald worden in Het Schoppeke (K. Davidlaan 25) of aan huis/praktijk geleverd worden.

Let wel, de effectieve verdeling is afhankelijk van het aanbod zelfgemaakte maskers. De oproep naar handige Lierenaars en Hooiktenaars om mee mondmaskers te maken, blijft zeker gelden! Hoe meer, hoe beter.

In functie van de bedeling van de geleverde mondmaskers en de nood die er nog gaat zijn, zullen we de bedeling van de zelfgemaakte mondmaskers evalueren en bijsturen.

OPROEP: Handig met naald en draad? Doe mee en help de zorgsector!

Op maakjemondmasker.be vind je een patroon en de nodige informatie over hygiënemaatregelen bij de aanmaak en aflevering. De mondmaskers mogen geleverd worden in Dienstencentrum Het Schoppeke, K. Davidlaan 25 en dit van maandag tot vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur. In het toegangssas is een box voorzien waarin ze gedeponeerd kunnen worden. Wie mondmaskers wil maken, maar ze zelf niet kan brengen naar Het Schoppeke, kan tijdens bovenstaande uren telefoneren naar tel. 03 283 48 88. Per pakket van min. 10 mondmaskers laten we ze thuis ophalen.

Wie thuis geen materiaal heeft om mondmaskers te maken maar wel wil helpen, kan in Het Schoppeke een startpakket ophalen (= katoen + lint + handleiding) voor 10 mondmaskers. Ook dit startpakket kan indien gewenst thuis geleverd worden. De gemaakte mondmaskers dienen daarna terug naar Het Schoppeke gebracht te worden om verdeeld te worden naar hulpverleners.

> Laat ons weten dat je mee aan het naaien gaat en registreer jezelf als vrijwilliger!

Uitgelicht