Delen

Mondmaskers voor alle inwoners vanaf 12 jaar

Sinds 4 mei is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer (vanaf 12 jaar) en op drukke plaatsen waar je onvoldoende afstand kan houden. Al zal het nooit de basisprincipes vervangen, het is een aanvulling voor wanneer op bepaalde locaties voldoende afstand bewaren niet altijd mogelijk blijkt. De basisregels blijven dus ook de komende periode belangrijk, ongeacht in welke fase we ons bevinden.

  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Was vaak je handen met water en zeep
  • Hou minstens 1,5 meter afstand als je buiten bent
  • Beperk je fysieke sociale contacten
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen

Mondmaskers voor Lier en Koninghooikt

Stad en OCMW Lier zorgen voor een mondmasker voor alle inwoners vanaf 12 jaar. De stad heeft hiervoor 33.000 mondmaskers besteld. 

Het college van burgemeester en schepenen wees de opdracht toe aan een Liers bedrijf. Het nam daarbij verschillende aspecten in overweging. Naast de leveringstijd werd gekeken naar de kwaliteit van de maskers. Er is daarbij geopteerd voor een kwalitatief hoogstaand mondmasker uit 100% katoen, met een label dat garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. De mondmaskers zijn wasbaar op 90 graden en zijn dus herbruikbaar. Er kan ook een filter in geplaatst worden. Hieronder lees je hoe je het masker onderhoudt en gebruikt. Je vindt deze info ook op de enveloppe!

Elke Lierenaar en Hooiktenaar vanaf 12 jaar krijgt een mondmasker
=
16.500 enveloppen, 33.000 mondmaskers, 33.000 filters, meer dan 50 collega's en 200 postbakken.

Na levering maakte de stad de mondmaskers in recordtempo verzendklaar. 16.000 enveloppen werden gevuld met 33.000 mondmaskers, we voegden ook telkens de herbruikbare filters (wasbaar) van de federale overheid toe. De filter kan je op maat knippen, lees de instructies op de website van de federale overheid. De gevulde enveloppen gingen eerst in quarantaine, eigen collega's en de dorpsraad voor Koningshooikt #teammondmasker zorgden aansluitend voor de huis-aan-huis verdeling.
We zijn heel trots dat we dankzij een groot team van gemotiveerde collega's (100!) het vullen en de bedeling (met dan nog een quarantaineperiode om eventuele besmettingen te voorkomen) van 16.000 Lierse gezinnen/burgers hebben kunnen organiseren op 4 dagen. Een ongeziene krachttoer, #samentegencorona kreeg duidelijk een extra dimensie binnen onze organisatie.

handleiding mondmasker

Uitgelicht