Delen

Babbellijn

Inwoners die door de Coronacrisis sociaal geïsoleerd zijn, krijgen via de 'babbellijn' de kans om regelmatig met iemand een babbeltje te maken. 

De babbellijn wordt op twee manieren ingezet. Enerzijds zullen vrijwilligers contact opnemen met alleenstaande senioren. In eerste instantie zijn de senioren die tijdens de eerste coronamaatregelen hebben aangegeven meer nood te hebben aan een gesprek aan de beurt, nadien worden ook alle alleenstaande 75-plussers gecontacteerd. Anderzijds zullen de medewerkers van de dienstencentra, nu ze terugvallen op één-op-één dienstverlening, de vaste bezoekers telefonisch contacteren. Daarnaast zullen de dienstencentra initiatief nemen om vereenzaming aan te pakken. De verscherpte coronamaatregelen hebben een belangrijke impact op het mentale welzijn van ouderen. De dienstencentra zullen actief op zoek gaan naar mensen met verminderde sociale contacten, en/of wiens mentale gezondheid geïmpacteerd wordt. Ze zullen onder meer zorgen voor initiatieven zoals ‘Babbel aan de deur’, 1-op-1 contacten in de buitenlucht, op voldoende afstand. 

Nood aan een gesprek?

Wie nood heeft aan een gesprekje, kan hiervoor terecht op tel. 03 283 48 88 (het nummer van dienstencentrum Het Schoppeke), van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 16.30 uur, woensdag van 9.30 tot 14 uur.

De gegevens van de hulpvrager worden genoteerd en hij of zij zal daarna terug opgebeld worden door een medewerker die voldoende tijd vrijmaakt om te luisteren naar de hulpvrager en met hem of haar een babbeltje te doen.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder