Initiatieven

Tal van acties en initiatieven werden opgestart n.a.v. de coronacrisis.

 • Schenkingen ICT-materiaal

  Ondertussen kon de stad al 71 laptops verzamelen voor de scholen: 50 voor de lagere school en 21 voor het secundair onderwijs. Zo schonk het bedrijf Logstat Belgium er 18 en komen er 3 laptops van particulieren. De grootste schenking komt er van de Lierse serviceclubs Lions Lier Twee Neten, Rotary Lier en Kiwanis Lier Twee Neten. Zij bundelden hun krachten voor de aankoop van 50 nieuwe laptops voor de lagere scholen.

  Maar we zijn er nog niet... de oproep naar ICT-materiaal blijft gelden!

 • Je bent een held(in)! - Samen tegen corona

  Held(in) We moeten ons allemaal van onze allersterkste kant tonen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

  We kunnen ons steentje bijdragen, en de zorgsector helpen, door de maatregelen nauwgezet te volgen. Door dat te doen bescherm je ook jezelf en je geliefde(n)! Samen kunnen we dat. Bedankt voor deze extra inzet! Je bent een held(in)!

  #samentegencorona

 • ICT materiaal gezocht voor leerlingen scholen

  ICT materiaal gezocht We zijn op zoek naar bedrijven en mensen die ICT-materiaal kunnen schenken aan kinderen in een kwetsbare situatie.

 • Aanslagbiljet gemeentebelasting pas eind mei in de bus

  Postbus Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om het versturen van de aanslagbiljetten voor de Algemene gemeentebelasting voor de natuurlijke personen even uit te stellen.

 • Spelletjes voor peuters en kleuters

  bellenblaas Huis van het Kind bundelde een aantal leuke, leerrijke spelletjes. Met dit gevarieerd spelaanbod kan je alvast 4 weken vullen.

 • Plaatsing schermen bij Lierse handelaars

  Frames Onze medewerkers in de stedelijke werkplaats maken frames met plexiglas voor onze Lierse handelaars.

 • Mondmaskers nodig? Of tijd om er zelf te maken?

  mondmasker maken Handig met naald en draad? Tijd over? Met het goedgekeurde patroon van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu kan je aan de slag: https://maakjemondmasker.be/.

 • Steun je favoriete Lierse café

  Café Solidair In deze tijden is het eens zo belangrijk om solidair te zijn met elkaar. Daarom is er nu Café Solidair! Hier kan je jouw favoriete deelnemende cafés helpen om deze moeilijke periode te overbruggen.

 • Shop online bij Lierse handelaars

  winkelhier De winkels zijn dan misschien fysiek wel gesloten, tal van Lierse handelaars verwelkomen je nog steeds online via hun webshops.

 • Buurtwerking Het Looks helpt haar buren

  't looks buurtwerking Zoek je iemand om boodschappen voor jou te doen en woon je in Het Looks? Of wil je zelf graag een handje helpen?

 • Personeel en vrijwilligers gaan de straat op met hesje

  Fluo hesje home Alle medewerkers en vrijwilligers die de komende weken ingezet worden op straat, zullen een rood hesje met #samentegencorona dragen.

 • Lierse horeca zorgt voor afhaalmaaltijden en thuislevering

  Take away Heel wat Lierse horeca-uitbaters zijn niet bij de pakken blijven zitten en zijn met take away en/of delivery gestart.

 • Oproep artsen en verpleegkundigen

  vrijwilligers Artsen en verpleegkundigen kunnen zich melden bij het Agentschap. Om de inschakeling van deze vrijwillige artsen en verpleegkundigen snel en adequaat te laten verlopen bij dringende ondersteuningsvragen van zorgaanbieders in onze stad, vragen wij hen om zich in eerste instantie ook aan te melden bij het stedelijke ‘meldpunt vrijwilligers’.

 • Extra beiaardconcerten - vraag je verzoeknummer aan

  Beiaard - bronzen woensdagen Beiaardier Koen Van Assche zal ons in deze coronatijden extra verwennen door ook op woensdagmiddag een concert te geven.

 • Babbellijn

  babbellijn Inwoners die door de Coronacrisis sociaal geïsoleerd zijn, krijgen zo de kans om regelmatig met iemand een babbeltje te maken.

 • Bedrijfscontinuïteitsplan om stedelijke dienstverlening te garanderen

  BCP Om de komende weken onze stedelijke dienstverlening naar de Lierenaars niet in het gedrang te brengen, hebben we een Business Continuity Planning (BCP) opgesteld.

 • Afhaalmaaltijden en levering aan huis sociaal restaurant

  eten Sociaal restaurant Kome Nete biedt afhaalmaaltijden aan en levert vanaf 23 maart ook aan huis.

 • Tijdelijke opschorting gemeentelijke belasting voor vrije beroepen, middenstanders en bedrijven

  Steun Naar aanleiding van de Corona-uitbraak beslist het college van burgemeester en schepenen om de gemeentelijke belasting voor vrije beroepen, middenstanders en bedrijven voorlopig op te schorten.

 • Bib op afspraak

  Bibliotheek Je kan boeken online via lier.bibliotheek.be of telefonisch reserveren bij de bib via tel. 03 480 11 96. Daarna zal je ze kunnen afhalen aan een afhaalpunt, buiten voor de bib.

 • Boodschappendienst

  winkelen Voor de meest kwetsbaren onder ons en in het bijzonder voor Lierenaars en Hooiktenaars die, omwille van hun leeftijd of persoonlijke situatie, niet zelf naar de winkel of apotheek kunnen en hiervoor geen andere mogelijkheden hebben of niet kunnen terugvallen op familie of mantelzorgers, start de stad vanaf woensdag 18 maart met een boodschappendienst.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder