Delen

Sportveldjes en speeltuintjes in de stad terug open

Sporten en bewegen tijdens corona. Het is voor velen een moeilijk evenwicht, voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen en jongeren die de voorbije weken niet meer terecht konden bij hun sportclub én ook niet op de sport- en speelveldjes verspreid over de stad. Ondertussen kan je al op heel wat plaatsen terug terecht.

 • Skatepark aan jeugdcentrum Moevement: skaten kan er elke dag, ook in het weekend, tussen 13 en 16 uur. Er zijn maximum 20 skaters toegelaten. De stad zorgt voor toezicht en uiteraard blijft ook hier afstand houden de belangrijkste regel.
   
 • Atletiekpiste: in beperkte groep en op afspraak, kan er getraind worden. Hiervoor werden de nodige afspraken gemaakt met de beide atletiekclubs.
   
 • Andere sportverenigingen: de stad zocht naar alternatieven nu de maatregelen om in groep te sporten versoepeld werden. Ze kunnen op een aantal locaties, verspreid over de stad, buiten hun trainingen kunnen hervatten, mits naleving van de nodige afspraken. De stedelijke sportdienst coördineert alles.
   
 • Sportveldjes: de trapveldjes en basketveldjes kunnen opnieuw gebruikt worden. Ook het speelbos aan de Ouderijstraat is terug toegankelijk, net als de sportvelden achter het begijnhof.
   
 • Wijkspeeltuintjes: meestal gelegen net naast de sportveldjes, zijn terug open. Spelen is voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar.

  Let wel, er mag alleen gespeeld worden met leden van het eigen gezin, de eigen ‘bubbel’ dus, of met maximum 2 andere personen. Sporten en spelen in groep is er nog steeds niet toegelaten. We vragen dan ook het nodige respect. Als je kinderen er al even aan het spelen zijn en ook anderen zouden graag even spelen, maak dan plaats voor elkaar. 
   
 • Grote speeltuin aan het stadspark: opnieuw open, maar er zijn max. 20 kinderen tegelijk toegelaten in de speeltuin. Ook hier zijn de speeltuigen, zoals steeds, zijn voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. De volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de afstandsregels en zorgen voor een afstand van 1,5m tussen elkaar. 
   

De minipitches en de minigolf blijven voorlopig gesloten.

Uitgelicht