Delen

Sluiting vrijetijdsdiensten / onthaal blijft open / evenementen geannuleerd t/m 31/01/2021

In de verdere strijd tegen het coronavirus neemt ook de stad Lier, in uitvoering van de beslissingen van de Vlaamse regering, de nodige maatregelen.

Het college beslist om alle vrijetijdsactiviteiten, evenementen en verhuringen in stedelijke vrijetijdsgebouwen tot en met zondag 31 januari 2021 af te gelasten. Het betreft zowel de eigen stedelijke activiteiten en evenementen als die door derden georganiseerd (via aanvraag of samenwerkingsverband).

Sluiting vrijetijdsdiensten

Dit betekent ook dat CC Vredeberg, CC Vleeshuis, CC Spui, CC Colibrant (kapel en vergaderlokalen) en alle wijkhuizen gesloten blijven.

Ook de stedelijke vrijetijdsgebouwen blijven gesloten t.e.m. zondag 31 januari 2021, met uitzondering van :

 • Bib de Fé. Je kan er terecht tijdens de openingsuren of bij de afhaalbib,
 • Studeerplekken in de bibliotheek én het stadsmuseum: worden voorzien vanaf 16 december mits reservatie.   
 • Buitenschoolse kinderopvang Kadee: blijft geopend, volgens de federale maatregelen. Ouders wordt gevraagd om indien mogelijk hun kind(eren) zoveel mogelijk thuis op te vangen. Zo kan de opvang gegarandeerd worden voor ouders die omwille van hun job geen andere mogelijkheid hebben dan de buitenschoolse opvang.
 • De stedelijke sporthallen zijn gesloten, behalve voor de georganiseerde sportactiviteiten (sportlessen, trainingen, wedstrijden, …) voor kinderen t/m 12 jaar.
 • Stadsmuseum Lier. Reserveren wordt aanbevolen en kan telefonisch op 03 8000 396. Een museumbezoek is mogelijk met maximum 4 personen (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend), of meer indien het leden van hetzelfde huishouden betreft.
 • Zimmermuseum. Reserveren wordt aanbevolen en kan telefonisch op 03 8000 395 of via mail op reservering@zimmertoren.be. Een museumbezoek is mogelijk met maximum 4 personen (kinderen onder 12 jaar niet meegerekend), of meer indien het leden van hetzelfde huishouden betreft.

In de dienstencentra werden alle groepsactiviteiten geschrapt. Dienstencentrum De Komeet is gesloten (sporthal). Dienstencentra Het Schoppeke en De Waaier blijven geopend.

Onthaal geopend

Het onthaal van volgende stedelijke vrijetijdsdiensten blijft open volgens de openingsuren zoals voorzien. Probeer je vragen echter zoveel mogelijk telefonisch of per mail te stellen en ga enkel op bezoek als het echt niet anders kan.

 • Onthaal Jeugdcentrum Moevement: moevement@lier.be, tel. 03 480 36 30.
 • Onthaal Visit Lier, het aanbod en dienstverlening is uitsluitend gericht op individuele belevingsactiviteiten: info@visitlier.be, tel. 03 8000 555.
 • Onthaal sporthal Komeet, gekoppeld aan de georganiseerde sportactiviteiten t.e.m. 12 jaar: sport@lier.be, tel. 03 480 52 51
 • Het onthaal van het LCC is enkel digitaal en telefonisch te bereiken, fysiek onthaal kan enkel op afspraak tijdens de openingsuren, alle voorstellingen werden geannuleerd, info@lierscultuurcentrum.be, tel. 03 488 06 79.
 • Dienstencentrum Het Schoppeke en dienstencentrum De Waaier: dienstencentra@lier.be, tel. 03 283 48 88.

Uitgelicht

Politieverordening van de gouverneur van 1 december 2020 met betrekking tot het verbod op kerstmarkten en evenementen