Delen

Recyclagepark terug open vanaf 7 april

Het recyclagepark zal terug open gaan op dinsdag 7 april. Er zullen echter strenge maatregelen worden opgelegd en enkele beperkingen worden ingevoerd.

Enkel op die manier kan de afvoer van afvalstoffen naar het recyclagepark op een gecontroleerde manier gebeuren en kunnen ze de gezondheid van iedereen beschermen.

Niet-dringende bezoeken stel je best uit. Dien je toch naar het recyclagepark te gaan, dan moet je rekening houden met onderstaande richtlijnen:

 • Ieder gezin mag maximaal 1 keer per week naar het recyclagepark gaan. Zo kunnen ze iedereen de kans geven om afval weg te brengen.
 • Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd op het recyclagepark mag zijn, wordt drastisch beperkt (max. 10 personen). Zo kunnen bezoekers voldoende afstand houden van mekaar. Houd rekening met lange wachttijden.
  Op de livestream van IVAREM zal je de wachtrij aan het recyclagepark kunnen volgen.
 • Blijf tijdens het aanschuiven in je wagen.
 • Sorteer je afval thuis goed uit en beperk het aantal afvalstromen bij voorkeur tot 3 (vb. grofvuil, hout en gras). Zo verloopt je bezoek sneller en vlotter. Breng liever geen afval wat ook huis-aan-huis wordt opgehaald (vb. papier& karton, PMD en roze zakken).
 • Asbestcement wordt niet aanvaard. IVAREM schonk alle beschermingsmiddelen (mondmaskers en beschermingspakken) aan het AZ Sint-Maarten.
 • Herbruikbare goederen worden niet aanvaard aangezien de kringwinkels gesloten zijn en deze spullen niet afgevoerd kunnen worden.
 • Textiel wordt niet aanvaard. De exportmarkt sluit meer en meer en de firma die het textiel verzamelt heeft te weinig opslagcapaciteit. Dit betekent ook dat je tijdelijk ook geen textiel kan brengen naar de textielcontainers in de straat.
 • Fietsers en voetgangers schuiven mee aan tussen de wagens. Zij krijgen geen voorrang. 
 • Kom alleen naar het recyclagepark. Breng enkel iemand mee als het noodzakelijk is (vb. wegbrengen zetel of matras). Houd er rekening mee dat de parkwachter je niet kan helpen met uitladen/dragen.
 • Behoud steeds de nodige afstand (min. 1,5 m) tot andere bezoekers of parkwachters. Respecteer alle basis hygiënemaatregelen.
 • Wacht tot de container van jouw keuze vrij is. Sta niet met andere bezoekers rond dezelfde container.

Volgende tijdelijke maatregelen blijven van toepassing om de druk op het recyclagepark te verminderen:

De ophaling van grofvuil en snoeihout zal hervat worden na de paasvakantie.

Volg de Facebookpagina van IVAREM voor meer informatie of check de website.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder