Delen

Bijkomende maatregelen provincie Antwerpen

Omwille van de stijgende cijfers in het aantal besmettingen besliste de nationale veiligheidsraad en de Antwerpse provinciale crisiscel op maandag 27 juli over extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De federale maatregelen vind je terug op www.info-coronavirus.be/nl. In de lijst met veelgestelde vragen vind je een handige zoekbalk waar je makkelijk, op zoekterm, een antwoord vindt op je vragen.

In de provincie Antwerpen gelden een aantal aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Deze bijkomende maatregelen zijn, samen met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad aankondigde op maandag 27 juli, essentieel om de sterke stijging van het aantal besmettingen in de provincie in het algemeen en in stad en regio Antwerpen in het bijzonder, terug te dringen. 

> Politieverordening van de gouverneur van 12 augustus 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19

Draag een mondneusmasker: ik bescherm jou, jij beschermt mij

Het dragen van een mondmasker vervolledigt en versterkt de basisregels die iedereen moet respecteren om jezelf en elkaar te beschermen:

  1. Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
  2. Was vaak je handen met water en zeep.
  3. Hou minstens 1,5 meter afstand van anderen.
  4. Beperk je fysieke sociale contacten.
  5. Draag een mondneusmasker

> Hoe draag je een mondmasker?

#samentegencorona

Info:
www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/
 

Affiche mondmasker verplicht

Uitgelicht