Delen

Beeldbank Kempens Erfgoed opnieuw online

Goed nieuws voor wie graag grasduint in beelden van Liers of regionaal erfgoed. Via www.kempenserfgoed.be kan je opnieuw zelf de vernieuwde erfgoedbank raadplegen. Ga op zoek naar foto's uit je eigen buurt via een uitgebreide zoekpagina of bekijk de vele thema's en collecties.

De lokale Lierse beeldbank maakt onderdeel uit van de overkoepelende beeldbank van de intergemeentelijke erfgoedcel Kempens Karakter. Dankzij de bijdrage van lokale archieven, verenigingen, heemkringen en privéverzamelaars illustreert deze erfgoeddatabank met meer dan 40.000 beelden en geluidsfragmenten het rijke verleden van onze regio. Het betreft interessant materiaal uit 12 Kempense gemeenten: Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar.

De erfgoedbank, sinds 2010 raadpleegbaar, was sinds mei 2018 offline omwille van een grondige facelift. Het resultaat is een nieuwe, performantere databank.

Intussen werkt de erfgoedcel, samen met heel wat lokale partners, verder aan een nieuw erfgoedportaal. In de loop van 2020 zal je via dat portaal ook oude Kempense kranten kunnen raadplegen.

Kantwerkers

Bron: Archief Lier - www.kempenserfgoed.be

Uitgelicht