Delen

Autodiefstal

Jaarlijks gebeuren er heel wat diefstallen van en uit wagens. Ook in Lier registreren we regelmatig zulke diefstallen. Nochtans kan je veel diefstallen gemakkelijk voorkomen. Wil je vermijden dat je slachtoffer wordt?

9 tips

  • Als je in de stad rijdt, sluit dan tijdelijk de portieren langs de binnenkant om te beletten dat iemand je wagen binnendringt terwijl je bijvoorbeeld aan een stoplicht wacht. 
  • Parkeer je wagen bij voorkeur in een garage of op een andere veilige plaats. Kies in ieder geval voor een niet afgelegen en goed verlichte parkeerplaats. 
  • Draai bij het parkeren de wielen in de richting van het voetpad. Voor je de wagen verlaat mag je niet vergeten het stuurslot in te schakelen. 
  • Laat je sleutels nooit in het contactslot zitten, zelfs niet voor korte duur. Verberg ook nooit een reservesleutel op een “geheime” plaats in je wagen, zoals onder een zetel of achter een licht. 
  • Sluit je wagen steeds zorgvuldig af. Vergeet ook de ramen, een open dak en het kofferdeksel niet te sluiten. 
  • Wanneer je je wagen voor een langere tijd achterlaat, neem dan je boorddocumenten mee.
  • Neem steeds alle waardevolle voorwerpen zoals een handtas, jas, fototoestel, GPS, GSM, ... met je mee. Zijn ze te omvangrijk om mee te nemen, berg ze dan op in de koffer van je wagen. Laat ‘s nachts niets in je wagen liggen.
  • Laat nooit geld, cheques of betaalkaarten achter in je wagen. Indien er geen waardevolle voorwerpen in je handschoenkastje liggen, laat het dan openstaan.
  • Schenk ook aandacht aan de buitenzijde van je wagen: plaats een afsluitbare schroefdop op de benzinetank, schuif je antenne in, gebruik afsluitbare systemen om goederen op het bagagerek te transporteren, ...

Toch slachtoffer?

Indien je, ondanks al je voorzorgen, toch slachtoffer bent van een diefstal van of in je wagen, doe dan zo vlug mogelijk aangifte bij de politie. Neem indien mogelijk de identificatiefiche van je voertuig mee. Een snelle en volledige aangifte zijn belangrijk bij de opsporing.

Uitgelicht

Lokale Politie Lier

Paradeplein 1
2500 Lier
dringend: 101
tel. 03 491 44 00
tel. wijkwerking 03 491 44 26

lees verder

Brochure: Voorkom diefstal uit je auto

02 maart 2017,  pdf, 208kB

Download dit bestand