Delen

Fietspunt Lier

Werk creëren voor kansengroepen én tegelijk een meerwaarde betekenen voor de Lierse fietsgebruiker. Dat is de essentie van het Lierse fietspunt aan het station.

Met het fietspunt schakelen we mensen uit kansengroepen, zoals langdurig werklozen en leefloners, in om de fietsgebruiker van dienst te zijn. Onder begeleiding van een instructeur onderhouden ze de fietsenstallingen in de stationsomgeving, oefenen ze controle uit om fietsdiefstal te vermijden en voeren ze beperkte herstellingen uit (kleine en dringende herstellingen voor gestrande fietsers, voor overige herstellingen wordt doorverwezen naar fietsherstellers).

Verder wordt samen met de NMBS een fietsverhuurdienst aangeboden. Je kan er fietsen en tandems huren. Je kan steeds telefonisch een fiets reserveren.

Met het fietspunt creëren we kansen voor mensen die op de klassieke arbeidsmarkt moeilijk aan de bak komen. Daarnaast, en niet in het minst, is het een zinvolle dienstverlening voor de fietsgebruiker. Je fiets wordt voortaan bewaakt en je kan hem stallen in een nette omgeving. Bovendien promoten we, met de fietsverhuur, het fietstoerisme in Lier en omgeving.

Openingsuren

  • Tijdens het toeristische laagseizoen (van 1 oktober tot 31 maart) is het fietspunt op weekdagen open van 7.00 uur tot 19.00 uur.
  • Op feestdagen en in het weekend is het gesloten.
  • Van 1 april tot 30 september is het fietspunt alle dagen geopend van  7.00 uur tot 19.00 uur op weekdagen en van 9.00 uur tot 13.00 uur in het weekend en op feestdagen. Er is een sleutelsysteem voorzien waardoor gehuurde fietsen ook later binnengebracht kunnen worden.

Contact

Leopoldplein 32

2500 Lier

03 488 18 51

fietspuntlier@werkmmaat.be

www.werkmmaat.be

Het fietspunt is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen NMBS, Vlaamse overheid, vzw werkvormm, stad en OCMW Lier.

Uitgelicht

Fietspunt Lier

Leopoldplein 32
2500 Lier
tel. 03 488 18 51

lees verder

Website fietspunten.be