Delen

Vrijwilliger bij Wereld-delen

De organisatie Wereld-Delen zoekt creatieve mannen en vrouwen voor verschillende projecten. Zij biedt hulp aan anderstaligen die Nederlands willen leren of oefenen, ook aan nieuwkomers die geen notie Nederlands hebben en nog niet naar de Nederlandse les kunnen. Zij geeft taalhulp bij anderstalige kinderen op school en zijn ondersteunend voor ouders. Zij helpt nieuwkomers om paperassen te begrijpen, verwijst, helpt hen letterlijk op weg, geeft nuttige dagelijkse tips, helpt brieven opstellen… via haar vrijwilligers. Die trachten mensen van diverse origine ook samen te brengen rond cultuur, ontspanning en hulp bij de kinderen. 

Kan je goed met mensen omgaan, ken je eventueel ook een vreemde taal, kan je inspelen op alledaagse thema’s zoals koken, reizen, kinderen? Dan vind je allicht een uitdagende vrijwilligerstaak voor jou bij Wereld-Delen.

Wat verwacht Wereld-Delen?

Je bent bij voorkeur uit Lier of de directe omgeving. Je hebt enige pedagogische kwaliteiten of je wilt je daarin vormen. Je houdt van afspraken en gaat graag om met mensen van diverse herkomst.

Wat mag jij verwachten?

Je krijgt een vrijwilligersstatuut en verzekering. Je kunt terugvallen voor overleg op andere vrijwilligers en maakt deel uit van een ruimere armoedewerking. Je kunt beroep doen op een vergoeding voor de werkelijke kosten.

Uitgelicht

Wereld-Delen