Delen

Onthaalvrijwilliger voor vluchtelingen

Wereldwijde migratie en vluchtelingenstromen horen tot de actualiteit van de dag, ook in Lier. Officiële diensten zoals stad en OCMW Lier zorgen voor onthaal, een dak boven hun hoofd en richtlijnen al dan niet gericht op een terugkeer of definitief verblijf hier.

Maar ook vrijwilligers zijn in dit verhaal belangrijk: zij brengen deze nieuwkomers in contact met mensen en gewoontes van hier, nuttige adressen van diensten die onmisbaar zijn voor hun dagelijks bestaan in onze samenleving en laten hen stapsgewijs kennis maken met het spreken van het Nederlands. Zij kunnen een veilige haven zijn en de mensen wegwijs maken in Lier: hoe werken de bussen, waar is het postkantoor, …?

De stad Lier neemt haar verantwoordelijkheid en volgt de opvang en begeleiding van deze nieuwkomers op de voet op. Vrijwilligers worden stap voor stap begeleid door de vzw Wereld Delen, jarenlange partner van de stad.

Ben jij kandidaat en wil je instaan voor één vluchteling /asielzoeker(sgezin) in Lier? De vzw Wereld Delen leert je welke contacten van belang zijn en hoe je hulp kunt bieden. Samen met andere vrijwilligers wissel je regelmatig ervaringen uit. Je staat er dus niet alleen voor!

Interesse?

Meld je aan via onderstaande contactgegevens.

Wereld-Delen Lier

0498 75 75 04

dnwlier@gmail.com

Uitgelicht