Delen

Samen Inburgeren in Lier

In Lier wonen meer dan 100 nationaliteiten. Dit is een kans om elkaars cultuur te ontdekken, maar dat gebeurt meestal niet vanzelf. Daarom heeft de stad en het OCMW Lier het project ‘Samen Inburgeren’.

Een geboren en getogen Lierenaar wordt coach van mensen die zich vanuit het buitenland zijn komen vestigen in Lier. Het duo gaat samen op stap, spreekt samen Nederlands en leert elkaars leefwereld kennen. Ze kiezen zelf wat ze doen en hoe vaak ze afspreken.

We geven de aftrap voor een nieuwe reeks in 2019. Zowel anderstaligen als Nederlandstalige Lierenaars kunnen zich inschrijven. Alle nieuwe deelnemers worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en zo krijg je alle informatie over  het project en de verdere stappen.

Inschrijven kan individueel maar zeker ook met je partner, een vriend(in), je broer/zus, of zelfs met het hele gezin. Steeds meer jonge gezinnen met kinderen nemen deel waardoor de samen inburgeren niet alleen voor de ouders een fijne ervaring is maar ook voor de kinderen. Inschrijven kan tot 5 april door te mailen naar integratie@lier.be of te bellen naar 03 491 61 03 of 0477 98 22 06.

Het project is een samenwerking tussen stad en OCMW Lier, vzw Recht en Welzijn, het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw Vormingplus regio Mechelen.

Deelnemers getuigen

> Het verhaal van Dominic en Sylvie en Maryam en Falah

> Tine en Agnes begeleiden twee gezinnen

Info

integratie@lier.be

Uitgelicht

Sociaal infopunt

Sociaal Huis
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 2
2500 Lier
tel. 03 8000 500

Openingsuren
ma 9-12.30 uur en 14-19 uur
di-woe-do 9-12.30 uur en 14-16 uur (tijdens schoolvakanties in de namiddag gesloten)
vr 9-12.30 uur

lees verder

Folder coaches

16 februari 2017,  pdf, 175kB

Download dit bestand

Folder inburgeraars

Getuigenis samen inburgeren

Het verhaal van Dominic en Sylvie en Maryam en Falah

Samen Inburgeren in Lier op Facebook