Delen

Gratis materiaal

Je organiseert een multiculturele activiteit op school, in de buurt waar je woont of in je vereniging? Dan kan je kan bij ons terecht voor het lenen van specifiek materiaal.

Het lenen van materiaal is gratis.

Speel taalspellen en scoor beter voor taal

Wat betekent ‘Op een houtje bijten’? Hoe schrijf je het meervoud van tante? Noem een werkwoord dat begint met een h?

Ben je anderstalig en wil je op een speelse manier werken aan je kennis van de Nederlandse taal? Ben je vrijwillige taalcoach en wil je een leuke activiteit met een inburgeraar? Of ben je misschien een leerkracht die op zoek is naar een educatief spel voor tijdens de Nederlandse les? Iedereen die wil werken rond Nederlandse taal is geholpen met deze taalspellen.

Je oefent allerlei taalonderdelen zoals woordenschat, spelling, meervoud, voorzetsels, vervoegingen, verkleinwoorden, uitdrukkingen, woordraadsels en nog veel meer. Deelnemers van verschillende niveaus en leeftijden kunnen samenspelen. Deze taalspellen vergroten de spreekdurf en het vermogen om thema’s te bespreken of begrippen te verklaren.

Taalprikkels

In het boek ‘taalprikkels’ staan zestig korte taalactiviteiten die goed te gebruiken zijn. Ze zijn ingedeeld naar vaardigheid. Dit is een leuk en praktisch boek. Ook het gebruik van digibord, apps en internet wordt erin vermeld.

Wil je een taalspel of het boek taalprikkels gratis ontlenen? Dat kan door het online aanvraagformulier in te vullen.

50j migratie50 jaar migratie

In 2014 vonden er vertoningen plaats van de film '50 jaar migratie in Lier'.

De stad is in het bezit van een kopie van de film om uit te lenen aan verenigingen. Je kan de dvd uitlenen door het online aanvraagformulier in te vullen.

Uitgelicht

Sociaal beleid - Diversiteit

Sociaal Huis
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
03 491 61 03

lees verder