Delen

FormuLIERenhulp

Heel wat Lierenaars geraken hun weg kwijt in de administratie en vinden niet meteen de juiste hulp voor hun vraag of probleem. Soms hebben ze niemand in hun omgeving om advies aan te vragen of willen ze familie of vrienden niet belasten. En wat met alle mensen die moeite hebben met de digitale vooruitgang of de inhoud van een brief niet helemaal begrijpen? Voor al deze vragen starten we, in samenwerking met de vzw Mondiale Werken, met het vrijwilligersproject FormuLIERenhulp.

Hoe werkt het?

Op verschillende locaties zullen vrijwilligers een soort van spreekuurtje of inloopmoment houden. Je kan er binnenlopen en bij hen terecht voor een vraag of gesprek over waar je vastloopt met je administratie. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en zoekt mee naar de juiste professionele dienst die je verder zal helpen. De vrijwilligers kunnen je ook voorbereiden op je afspraak met de dienst door bijvoorbeeld samen te bekijken welke papieren je moet meenemen. Kleine administratieve taakjes zoals het invullen van een antwoordstrookje kunnen de vrijwilligers zelf doen en anders wijzen ze je de weg naar de juiste hulp- of dienstverlening. De hulp is gratis en wie er nood aan heeft, kan er terecht.

Uiteraard zijn er al veel vrijwilligers aan de slag in Lier die mensen helpen. Met FormuLIERenhulp krijgen de vrijwilligers zelf ook een steuntje in de rug door hen vorming en begeleiding aan te bieden.

Op dit moment zoekt FormuLIERenhulp nog extra vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich nu kandidaat stellen.

Meer info

Stad Lier
03 491 67 03
integratie@lier.be

Vzw Mondiale Werken
0473 99 41 57
woonhulp.regiolier@gmail.com

Uitgelicht

Sociaal beleid - Diversiteit

Sociaal Huis
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
03 491 61 03

lees verder

Vrijwilliger voor formuLIERenhulp?

Kan je mensen vriendelijk en warm onthalen? Ben je vlot met administratie en computer? Heb je een beetje tijd voor vrijwilligerswerk?

bezoek de site