Delen

Verliefd, verloofd, getrouwd?

Liefde is een onderwerp dat bij alle jongeren leeft. Liefde gekoppeld aan migratie is dan weer iets waar allochtone jongeren vaak mee bezig zijn.

Hoe maak je deze thema’s bespreekbaar in je vriendenkring, klas, jeugdbeweging of eender welke groep. Bij de stad Lier kan je gratis 3 verschillende dvd’s lenen:

  • Kismet
  • Verliefd, verloofd, getrouwd?
  • My big fat Belgian Wedding

De eerste 2 dvd’s zijn gemaakt door Ella vzw en bevatten interviews met jongeren, ouders en koppels uit Marokko, Turkije en Vlaanderen. Jongeren en ouders vertellen over hoe ze denken over relaties en huwelijk en ze vertellen ook over hun eigen ervaringen.

Bij deze dvd’s zitten 3 boekjes: methodieken en tips om over dit thema een gesprek op gang te brengen, een infobrochure over huwelijksmigratie met o.a. cijfers, wetten en rechtenen en een brochure over relatievorming.

De dvd ‘My big fat Belgian Wedding’ vertelt de verhalen van 15 zeer verschillende vrouwen. Ze praten over hun persoonlijke ervaringen en één ding hebben ze gemeen: hun relatie is intercultureel. Een van de partners in het koppel is geëmigreerd van het land van herkomst naar hier. De film werd gerealiseerd door Liberale vrouwen vzw.

Het werkboek van de dvd kan gebruikt worden om op een heel eenvoudige manier in groep over dit thema te praten.

Uitgelicht

Sociaal beleid - Diversiteit

Sociaal Huis
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
03 491 61 03

lees verder