Delen

Naar het middelbaar?

 

Maatregelen n.a.v. de strijd tegen het coronavirus

  • Alle scholen volgen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in het kader van het coronavirus strikt op.
  • Je kan je zoon of dochter op dit moment niet inschrijven op school zelf.


Hoe en wanneer inschrijven?

Je zoon of dochter zet in september de stap naar het secundair onderwijs? Vanaf maandag 20 april kan je hem/haar inschrijven voor het eerste jaar 1a of 1b. En dit kan zonder langs te komen! Alle scholen volgen de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan strikt op. Je kan je zoon of dochter op dit moment niet inschrijven op school zelf.

Hoe verloopt de inschrijving voor het schooljaar 2020-2021?

Je gaat naar de website van de school. De meeste scholen werken met een online formulier. Je vult alle gegevens correct in. Wanneer de school deze gegevens heeft ontvangen, krijg je hiervan een bevestiging. De inschrijvingsperiode loopt van maandag 20 april t/m donderdag 30 april.

Ontvangt je gezin een schooltoeslag? Heb je als mama een diploma van het secundair onderwijs? Dit zijn twee vragen die de school zal stellen om te bepalen of je kind een ‘indicatorleerling’ is. De scholen hebben vooraf moeten afspreken hoeveel indicator- en hoeveel niet-indicatorleerlingen ze kunnen inschrijven in 1a en 1b. Tussen 20 april en 30 april wordt er rekening gehouden met de leerlingen met voorrang indicator/niet-indicator. Meer informatie hierover vind je op www.naarschoolinlier.be.

Heb je te lang gewacht en is de inschrijvingsperiode al voorbij? Vanaf 4 mei kan je nog inschrijven voor de resterende vrije plaatsen.

Inschrijvingen worden chronologisch geordend. Elke school streeft ernaar om alle kinderen in te schrijven. Toch plaats tekort, dan komt je zoon of dochter op de wachtlijst terecht. De school zal je hierover informeren.

Voor de hogere jaren van het secundair onderwijs kan je nog niet inschrijven. Vanaf 20 april kan je de vraag tot inschrijving wel registreren via de website van de school. Officieel inschrijven voor de hogere jaren kan pas vanaf 18 mei.

Voor het buitengewoon secundair onderwijs De Regenboog, surf je naar www.busolier.be. Meld je kind aan via het aanmeldingsformulier, de school zal je hierna contacteren. Let wel, OV1 is ondertussen volzet. In OV3 is er nog voldoende plaats.

Hulp nodig?

Bel of mail naar de school of het CLB. Neem ook zeker eerst een kijkje op www.naarschoolinlier.be.

Uitgelicht

Onderwijskiezer voor Lier

Je bent op zoek naar een studierichting, een school, CLB, ...? Onderwijskiezer helpt je in die zoektocht.

bezoek de site

www.naarschoolinlier.be

Folder inschrijven middelbaar 2020-2021