Delen

Hondenweide Beatrijs

Volgens het politiereglement moeten hondeneigenaars hun hond aan de leidband houden. Veel hondeneigenaars vroegen daarom aan de stad om een plaats te voorzien waar honden vrij kunnen rondlopen.

De stadsdiensten criminaliteitspreventie en wijkwerking werkten samen aan de realisatie van een hondenweide, een afgebakende plaats waar honden wel vrij mogen rondlopen. Honden en hun baasjes zijn nu dus altijd welkom op de hondenweide, die gelegen is aan de dijk ter hoogte van de Beatrijslaan. Er is bewegwijzering voorzien vanuit de Kesselsesteenweg, Lisp, Beatrijslaan.

De hondenweide is ongeveer 3000 m² groot en is een afgebakend terrein met sas waar honden los mogen rondlopen. Op de hondenweide is het verplicht hondenpoep op te kuisen.

Naast de algemene spelregels, die uithangen aan het inkomsas, is er ook een preventieve politiemaatregel van kracht om te voorkomen dat de rust en vrede op de hondenweide teniet wordt gedaan. Bezoekers die zich niet aan de regels houden, kan een plaatsverbod worden opgelegd om verdere onrust te vermijden.

Hondenweide voorzijde

Hondenweide achterzijde

Uitgelicht

Welkom op de hondenweide

07 april 2014,  pdf, 123kB

Download dit bestand