Delen

Blauwe PMD-zak

PMD staat voor plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. De verpakkingen moeten leeg zijn en mogen maximaal een volume hebben van 8 liter. PMD stop je in de reglementaire blauwe PMD-zak.

De PMD-zak wordt om de twee weken opgehaald. De juiste data vind je in de ophaalkalender. Buitenzetten mag vanaf 20 uur de dag voor het ophalen. De ophaling gebeurt tussen 7 en 19 uur. Je kan het PMD-afval ook in de PMD-zak naar het containerpark brengen.

Kosten

De prijs voor een rol PMD-zakken (10 stuks) bedraagt 1,5 euro.

Aanvraag

Onthaalbalie

Een rol PMD-zakken kan je kopen bij de Lierse handelaars en aan de onthaalbalie van het stadskantoor.

De zakken zijn ook per stuk te koop bij dienstencentrum Het Schoppeke in Lier en dienstencentrum De Waaier in Koningshooikt.
 

Fost Plus kondigde op 15 december 2017 aan dat zij vanaf 1 januari 2019 alle soorten verpakkingsplastic zal toelaten in de PMD-zak. De uitrol van de nieuwe blauwe zak, die in principe op 1 januari 2019 begint voor 1,5 miljoen inwoners, zal over 2 jaar gespreid worden en in drie golven gebeuren. Ivarem is ingedeeld in de groep die pas op 1 januari 2021 met de P+MD zak aan de slag kan gaan. Tot die tijd kan je de normale PMD-zak en roze zak blijven gebruiken.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder