Delen

Orgaandonatie

Weigering

Wil je niet dat na je overlijden bepaalde organen worden weggenomen voor transplantatie? Breng de dienst burgerzaken hiervan op de hoogte. Doe je dit niet, dan betekent dit dat je stilzwijgend toestemt dat je organen na je dood weggenomen mogen worden.

Ik ben donorUitdrukkelijke toestemming

Je kan ook een formulier invullen waarin je aangeeft dat je uitdrukkelijk wil dat, indien mogelijk, je organen voor transplantatie worden aangeboden.

Kosten

Gratis

Aanvraag

Pdf

Vul het formulier in en bezorg het ons terug. Opgelet: We moeten je identiteitskaart controleren. Kom je het formulier niet persoonlijk afgeven aan de onthaalbalie, zorg dan voor een kopie van je identiteitskaart. Dit geldt ook als je ons het formulier per post of per mail bezorgt.

De stad stuurt het formulier daarna door naar het Rijksregister. Je kan je beslissing op elk moment herzien. Je vindt het formulier ook op www.beldonor.be.

Ook op Facebook kan je aangeven (je dient nog wel steeds het formulier in te vullen) dat je donor wil worden. Hierdoor zien je vrienden dat jij donor bent en kan je misschien anderen overtuigen om dit ook te doen.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Formulier orgaandonatie

24 september 2012,  pdf, 5kB

Download dit bestand

Website orgaandonatie

Website nabestaanden van donoren

Portaal sociale zekerheid