Delen

Ambtshalve schrapping uit het bevolkingsregister

Het is belangrijk dat je ingeschreven bent in de gemeente waar je je hoofdverblijfplaats hebt. Als je inschrijving in orde is, kan je van alle sociale voorzieningen genieten en je burgerrechten uitoefenen.

Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je dit aangeven in het gemeentehuis van je nieuwe woonplaats. Dit moet gebeuren binnen de acht werkdagen na je intrek in je nieuwe verblijfplaats. Verhuis je binnen Lier, kan je, eveneens binnen de acht werkdagen, hier je aangifte doen:

Als je een verblijf voor een langere periode in een andere gemeente of het buitenland plant, is het aangewezen dat je de stad hiervan verwittigt. Doe je dit niet en stellen we tijdens je afwezigheid vast dat je niet meer op je hoofdverblijfplaats verblijft, dan kan je ambtshalve uit het bevolkingsregister afgevoerd worden. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor je sociale en politieke rechten.

Ben je ambtshalve geschrapt?

Geef dan zo snel mogelijk je nieuwe adres door, hier kan je daarvan aangifte doen:

Heb je, na een langdurig verblijf in het buitenland, terug je hoofdverblijfplaats in Lier, meld dit dan ook via bovenstaande link.

Ben je de bewoner of verhuurder van een pand waar iemand onterecht ingeschreven staat?

Ook dan kan je hiervan melding maken en de schrapping van deze persoon aanvragen.

Vul hiervoor het online formulier in.

online

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder