Delen

Standplaats zaterdagse markt (aanvraag)

Op de zaterdagse markt zijn er twee soorten standplaatsen, nl.

  • Vaste standplaatsen = abonnementen
  • Losse standplaatsen

Elke kandidaat-verkoper op een openbare markt dient te beschikken over een leurkaart, deze kan aangevraagd worden bij een ondernemersloket. In Lier kan je hier voor terecht bij ondernemersloketten Acerta of Liantis.

Bekijk zeker ook wat je moet weten over de wettelijke gebruiksvoorwaarden van weegschalen voor commercieel gebruik.

Kosten

  • Vaste standplaatsen - kwartaal tarief: 8,90 euro per strekkende meter;
  • Voor tijdelijke standplaatsen - dagtarieven: 1,20 euro per vierkante meter

Aanvraag

Als houder van een machtiging ambulante handel (leurkaart) kan je voor een losse standplaats niet op voorhand een standplaats reserveren of aanvragen. De toewijzing van losse plaatsen gebeurt via loting om 8 uur t.h.v. het stadhuis (Grote Markt). Bij de verdeling over de beschikbare losse standplaatsen, wordt door de marktmeesters het goed beheer van de openbare markt bewaakt door de diversiteit te bevorderen. De houder van de machtiging als werkgever moet bij de toewijzing van de standplaats aanwezig zijn.

Wanneer je een vaste standplaats wenst op de zaterdagse markt dien je een aanvraag in via het online aanvraagformulier. Deze aanvraag wordt ingeschreven in het marktregister. Wanneer er een standplaats vrij komt duiden we uit dat register een opvolger aan.

Online

Opgelet! Wens je zonder machtiging ambulante handel op de zaterdagmarkt een verkoop in te richten van producten of diensten met een niet–commercieel karakter (de zgn. “goede doelen”, dan dien je als aanvrager min. 2 weken vóór de beoogde zaterdagmarkt een aanvraag in te dienen bij de marktmeester(s). In afdeling drie van het reglement vind je een opsomming van de toegestane verkopen met niet – commercieel karakter. Een standplaats aanvragen doe je online:

aanvraag

Voor mini-ondernemingen gelden nog specifieke afspraken.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Retributiereglement op plaatsrechten markten en elektriciteitsvoorziening voor marktkramers en andere gebruikers 2020

19 december 2019,  pdf, 156kB

Download dit bestand