Delen

Omgeving: inkijken stedenbouwkundige- of omgevingsvergunningen

Wanneer je van plan bent om een pand te kopen, te verkopen of te verbouwen, kan het interessant zijn om de stedenbouwkundige- of omgevingsvergunning in te kijken. Zo kan je te weten komen wat de laatst vergunde toestand is.

Dit kan voor gebouwen en constructies, gebouwd of verbouwd vanaf 1962 en waarvoor een stedenbouwkundige- of omgevingsvergunningsaanvraag werd ingediend.

Aanvraag

kcc

Om de oude stedenbouwkundige- of omgevingsvergunning te kunnen inkijken, moet je dat telefonisch via tel. 03 8000 300 of via omgeving@lier.be opvragen bij het team omgeving. Ze nemen contact met je op om af te spreken wanneer je het dossier digitaal kan komen inkijken.

Als je een kopie van het plan uit de oude stedenbouwkundige- of omgevingsvergunning van je pand wil, moet je dit telefonisch of via mail opvragen bij het team omgeving. Je moet hierbij een bewijs van eigendom toevoegen:

  • gegevens identiteitskaart (rijksregisternummer, naam, adres)
  • indien je minder dan een jaar eigenaar bent:
    - Ofwel een kopie van de eigendomsakte
    - Ofwel een kopie uit de kadastrale legger
  • Indien je geen eigenaar bent: een volmacht van de eigenaar en/of architect (ontwerper) met een kopie van de identiteitskaart van de eigenaar

Het team omgeving mailt het plan in PDF- formaat. Opgelet, plannen zijn auteursrechtelijk beschermd.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder