Delen

Fietsgraveren

Je hebt pas een nieuwe fiets gekocht of je bent erg gehecht aan je oude exemplaar? Dan wil je niet dat je tweewieler wordt gestolen! Leg hem daarom vast met een degelijk fietsslot.

Je kan je fiets ook laten graveren met je rijksregisternummer. Dit verhindert niet dat hij wordt gestolen maar maakt hem wel minder aantrekkelijk voor fietsdieven. En als een gegraveerde fiets na diefstal wordt teruggevonden, kan de eigenaar sneller worden opgespoord.

Je rijksregisternummer wordt met een graveertoestel op het frame van je fiets gegraveerd. Nadien wordt er een sticker op gekleefd.

Indien je een reeds gegraveerde fiets koopt, dien je een bewijs van de vorige eigenaar te hebben om de fiets te laten graveren met jouw rijksregisternummer.

Voorwaarden

Iedere Lierenaar kan z'n fiets laten graveren.

Lierse bedrijven kunnen de fietsen van hun werknemers in groep laten graveren. Dit gebeurt op het terrein van het bedrijf. Voor grote bedrijven vragen we in principe een minimum van 20 te graveren fietsen. Voor KMO's volstaan een 10-tal fietsen.

Opgelet! Fietsen die vervaardigd zijn uit een kunststofmateriaal (bv. carbon) worden niet gegraveerd. Het graveren ervan zou schade kunnen toebrengen aan het frame van de fiets. Je kan je fiets wel labelen. > Bestel hier je fietslabel met rijksregisternummer.

Kosten

Het graveren is gratis.

Aanvraag

Voor inwoners

Permanent bij Fietspunt Lier aan het station. Dat kan steeds tijdens de openingsuren van het Fietspunt.

  • Van 1 april tot 30 september is het Fietspunt alle dagen geopend van 7.00 uur tot 19.00 uur op weekdagen en van 9.00 uur tot 13.00 uur in het weekend en op feestdagen.
  • Tijdens het toeristische laagseizoen (van 1 oktober tot 31 maart) is het Fietspunt op weekdagen open van 7.00 uur tot 19.00 uur. Op feestdagen en in het weekend is het gesloten.

Voor bedrijven

Op afspraak bij het bedrijf zelf. Neem contact op met de dienst preventie.

Meenemen

Je identiteitskaart en uiteraard je fiets.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Fietspunt Lier

Leopoldplein 32
2500 Lier
tel. 03 488 18 51
fax 03 488 48 39

lees verder

Website Lokale politie Lier

Website gevonden fietsen