Delen

Cambio-autodelen

Autodelen is een flexibele formule waarbij op een vaste standplaats in de stad dag en nacht auto’s klaar staan. Tegen een vergoeding en na reservatie kan je deze wagens gebruiken. Je betaalt op basis van het gebruik/verbruik (tijdsduur en aantal kilometers). Rij je relatief weinig (minder dan 8000 à 10.000 km/jaar), dan is autodelen een stuk voordeliger dan een eigen wagen.

Je hoeft geen investeringskosten te doen voor een eigen wagen, de wagens zijn omnium verzekerd en ook onderhoud en herstellingskosten zijn in de prijs inbegrepen. Bovendien ben je verlost van de jaarlijkse autokeuring.

Cambio richt als autodeelorganisatie ondertussen in 10 Vlaamse steden en in Brussel autodelen in. Met één gedeelde wagen worden gemiddeld 8 tot 12 private wagens van de baan gehaald. Hierdoor wordt niet alleen méér openbare ruimte en parkeerruimte gecreëerd, het leidt ook tot een vermindering van de CO²-uitstoot en een verhoogde verkeersveiligheid. Stuk voor stuk mobiliteitskwesties die ook de stad Lier nastreeft.

Lier heeft verschillende standplaatsen

Vismarkt, schuin tegenover de Brouwerijstraat

Op deze standplaats bevinden zich twee cambiovoertuigen.

Lier Station, Leopoldplein

De standplaats is gelegen op de parking van het Leopoldplein op circa 20m van het NMBS station. Met je rug naar de stationsuitgang, bevindt de standplaats zich op de hoek van de dwarsparkeerplaatsen. Nodige signalisatie en beugel (waarvan de sleutel bewaard wordt bij de contactsleutel in de wagen) zijn voorzien. Op deze standplaats bevinden zich drie cambiovoertuigen.

Parking Zaat, Veemarkt

De standplaats is gesitueerd op de parking Zaat aan de Leuvensepoort - nabij de glasbollen op betreffende parking. Op deze standplaats bevinden zich drie cambiovoertuigen, waarvan één elektrisch.

Baron Opsomerlaan, voor stadskantoor 

Deze standplaats voor 2 voertuigen is voor het stadskantoor terug te vinden.
 

K. Davidlaan, ter hoogte van dienstencentrum Het Schoppeke

Op deze standplaats kan je één voertuig terugvinden.


Sporthal De Komeet, Komeetstraat

De standplaats bevindt zich op de parking aan de achterkant van sporthal De Komeet, recht tegenover de huizen in de Komeetstraat nr.21-23. Op deze standplaats kan je één voertuig terugvinden. 

Aanvraag

Online 

(Klik op het logo, je wordt verwezen naar de website www.cambio.be waar je kan inschrijven om gebruik te maken van de Cambio-auto's)
 

Inschrijven voor Cambio autodelen kan je via de website van Cambio, je krijgt dan een Cambio-kaart waarmee je kan reserveren en rijden. Reserveren kan makkelijk op de website of telefonisch op 070 222 292.

Cambio 

 

Uitgelicht

Website Cambio-autodelen