Delen

BuurtInformatieNetwerk voor Zelfstandigen (BIN-Z)

Sinds 1 juli 2008 is er in Lier een buurtinformatienetwerk voor zelfstandigen.

Het BIN-Z Lier is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen handelaars, marktkramers en de lokale politie in Lier en Koningshooikt. Het BIN-Z Lier draagt bij tot het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel, het bevorderen van de sociale controle en het verspreiden van de preventiegedachte.

Het systeem richt zich voornamelijk op winkeldiefstal en gauwdiefstal.

Via een permanent systeem, uitgewerkt in een communicatieplan, kunnen lokale politie, handelaars en marktkramers op een gestructureerde manier informatie uitgewisselen. Er worden ook preventieve tips en nuttige operationele informatie, afgestemd op de specifieke noden en behoeften van de handelaars, verspreid.

Handelaars die aangesloten zijn op het netwerk (BIN-Z leden) ontvangen tegelijkertijd een sms-bericht op hun gsm of op een vast toestel dat sms-berichten kan ontvangen. Het  bericht kan gaan over verdachte gedragingen, verdachte personen, misdrijven, …

Een BIN-lid kan ook een mailbericht ontvangen als aanvulling op het dringende sms-bericht en dit voor belangrijke informatie die is aangekondigd door het sms-bericht, of voor niet-dringende preventieve informatie of organisatorische berichtgeving.

Aanvraag

Online

Vul het online formulier in. Wij contacteren je zo snel mogelijk voor verdere afhandeling.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Huishoudelijk reglement BuurtInformatieNetwerk voor zelfstandigen

13 januari 2014,  pdf, 36kB

Download dit bestand