Delen

Be-alert, alarm bij noodsituaties

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kunnen de hulpdiensten en de stad een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in je buurt. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Ken je iemand die niet over een mailadres beschikt en toch zou willen registreren? Hiervoor kan je bij de onthaalbalie van het stadskantoor terecht of per telefoon bij het klantencontactcentrum op tel. 03 8000 300.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk. 

Proefproject verkeersberichten via Be-Alert

Midden september 2017 start de stad binnen de stadsvesten met een proefproject om Be-Alert ook te gebruiken voor verkeersberichten. Inwoners die binnen de vesten wonen en zich registreerden (of in de toekomst registreren) op Be-Alert, krijgen een sms van de stad als er in de omgeving van hun woning verkeersmaatregelen nodig zijn omwille van bijvoorbeeld werken, een verhuis, een evenement,… In het sms-bericht zal ook een link opgenomen zijn naar de website van de stad met meer info over de geplande verkeersmaatregelen. Zo zet de stad verder in op snelle communicatie met de inwoners.

De stad blijft deze verkeersmaatregelen ook huis-aan-huis verspreiden via een bericht in de bus.

Aanvraag

Online

Om verwittigd te worden, moet je vooraf inschrijven. Surf naar www.be-alert.be en vul je gegevens in.

Be-Alert burgers IBZ

Uitgelicht

Noodplanning

Ambtenaar noodplanning
Brandweer Lier
Hoogveldweg 97
2500 Lier

lees verder