Delen

Be-alert, alarm bij noodsituaties

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat jou verwittigt bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kunnen de hulpdiensten en de stad een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Hoe schrijf ik me in?

Registreer je op www.be-alert.be. Zo word je op de hoogte gehouden als er iets gebeurt in je buurt. Wil je ook verwittigd worden bij een noodsituatie op het werk of bij jouw familie? Je kan meerdere adressen registreren.

Ken je iemand die niet over een mailadres beschikt en toch zou willen registreren? Hiervoor kan je bij de onthaalbalie van het stadskantoor terecht of per telefoon bij het klantencontactcentrum op tel. 03 8000 300.

Ik heb geen smartphone. Kan ik me ook inschrijven?

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. Je kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. Je hoeft dus geen smartphone te hebben.

Is BE-Alert gratis?

Ja. Je kan je volledig gratis registreren via www.be-alert.be.

Wat moet ik doen als ik een berichtje van BE-Alert ontvang?

Je volgt de aanbevelingen uit het bericht op. Bij een brand zal je bijvoorbeeld gevraagd worden om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Doe dit zo snel mogelijk. 

Gebruik platform voor berichten van algemeen nut

De stad gebruikt het platform van Be-Alert ook voor het verspreiden van verkeersberichten. Wil je een sms krijgen van de stad als er in de omgeving van je woning verkeersmaatregelen nodig zijn omwille van bijvoorbeeld werken, een verhuis, een evenement,… ? Na je registratie op Be-Alert moet je deze nog bevestigen via een link die je per mail krijgt. Onderaan deze bevestigingsmail duid je bij ‘Andere’ het vinkje aan voor de tekst ‘Ik geef toestemming aan mijn gemeente om mijn gegevens ook te gebruiken voor boodschappen van algemeen nut (…)’. Doe je dit niet, dan mogen we je geen verkeersberichten per sms sturen. Deze toestemming kan je te allen tijde intrekken.

Was je al geregistreerd op Be-Alert maar duidde je niet aan dat je boodschappen van algemeen nut wilt ontvangen, dan kan je dat steeds wijzigen door in te loggen op www.be-alert.be.

De stad blijft deze verkeersmaatregelen ook huis-aan-huis verspreiden via een bericht in de bus.

Aanvraag

Online

Om verwittigd te worden, moet je vooraf inschrijven. Surf naar www.be-alert.be en vul je gegevens in.

Weet je niet goed hoe je dit moet doen? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder