Delen

Slachtbewijzen

Wil je een dier slachten, dan heb je een slachtbewijs of een registratie nodig. Iedereen kan voor eigen gebruik een dier laten slachten in het slachthuis. Varkens, schapen, geiten en herten mag je ook thuis slachten, uitgezonderd voor een rituele slachting. In het kader van het offerfeest is het dus niet toegelaten om thuis te slachten. Er zijn in deze regio verschillende mogelijkheden om op een legale manier een schaap te offeren. 

Voorwaarden

Los van het Offerfeest en gedurende het hele jaar mogen runderen en kalveren alleen in het slachthuis geslacht worden. Hiervoor wordt geen slachtbewijs afgeleverd, maar moet je je laten registreren. De registratie gebeurt eveneens in het stadskantoor en is kosteloos. Zonder registratie kan het slachthuis geen slachting uitvoeren.

Aanvraag

Aanvragen bij het loket Omgeving

 

Stap 1 AANVRAGEN
Voor de aanvraag van een slachtbewijs dien je naar het stadskantoor te komen. Maak hiervoor een afspraak (klik op het logo).

afspraak

Je geeft de slachting minstens 2 dagen vooraf persoonlijk aan.

De slachtbewijzen kunnen ten vroegste 2 weken op voorhand aangevraagd worden.

Stap 2 AFLEVEREN
Slachtbewijzen worden direct aan het loket meegegeven (op voorwaarden dat de aanvrager zijn identiteitskaart bij heeft).

Meenemen

Identiteitskaart

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder