Delen

Reistoelating voor minderjarigen

Minderjarigen die zonder hun ouders naar het buitenland reizen nemen best een speciaal formulier mee waaruit blijkt dat hun ouders met de reis instemmen.

Ook wanneer je kind met één ouder op reis gaat, kan je het akkoord van de andere ouder op papier zetten en de handtekening voor echt laten verklaren.

Het ministerie van buitenlandse zaken raadt deze schriftelijke toestemming aan wanneer je kind alleen of in het gezelschap van anderen dan de ouder(s) reist.

Opgelet: Deze toelating is geldig voor een bepaalde periode, nl. de periode van de reis. Je dient de toelating dus telkens opnieuw aan te vragen. Het is niet mogelijk om een permanente toelating te verkrijgen.

Aanvraag

Pdf

Vul het formulier in, en bezorg het ons zodat we de handtekening van de ouder(s) kunnen wettigen. Kom hiervoor langs aan de loketten van het stadskantoor. Hiervoor maak je een afspraak.

Afspraak maken 

Meenemen

  • Als de ouder(s) zelf niet komen
    Identiteitskaarten (of kopies) van de ouder(s) die getekend hebben en het ondertekende formulier. Zorg ervoor dat je exact hetzelfde tekent als op je identiteitskaart.
     
  • Kom je als ouder(s) zelf
    Je kan ter plekke het formulier ondertekenen en je identiteitskaart tonen.

Uitgelicht

Onthaal en klantencontactcentrum stadskantoor

Stadskantoor
Dungelhoeffsite
Paradeplein 2 bus 1
2500 Lier
tel. 03 8000 300
info@lier.be

Openingsuren
ma 9 - 19 uur
di-woe-do 9-16 uur
vr 9-12.30 uur

lees verder

Toelating aan minderjarige om alleen naar het buitenland te reizen

14 maart 2019,  pdf, 551kB

Download dit bestand